Filet z piersi kurczaka z ananasem

Filet z piersi kurczaka z ananasem

KORNELIA

Rodzaj posiłku: danie główne

Kuchnia (region): polska

Specjalne: dla dzieci, na zimę (rozgrzewające)

Użyte składniki: drób

Warto wiedzieć:

30 min. łatwy 6 porcji

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka bio - Limeko - 1 szt.
puszka ananasa w plastrach bio - Amaizin - 1 szt.
ser żółty śmietankowy bio - Bio Produkt - 150 g
jaja bio - Bio Planet - 2 szt.
bułka tarta bio - Bio Planet - 1 szt.
mleko bio - Jasienica - 1 kieliszek
olej do smażenia bio - Bio Planete -
sól morska, pieprz czarny mielony bio -
ketchup łagodny bio - Rapunzel - 6 łyżeczek

Sposób przygotowania:

KROK 1: Pierś z kurczaka umyć w wodzie, a następnie pokroić filety .
Jaja rozkłócić z mlekiem. Filety przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w bułce tartej, jajku i ponownie w bułce. Usmażyć na patelni. Kiedy jedna strona jest już złotobrązowa przewrócić na drugą. Na wierzch usmażonej piersi od razu położyć plaster ananasa i żółty ser. Smażyć do momentu rozpuszczenia się sera. I w taki sam sposób postępujemy z resztą kotletów.
Przed podaniem w zagłębienie ananasa włożyć łyżeczkę ketchupu.
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!
Na widelcu powiedział/a:
Mój tata często robi podobną kombinację! Mięso i ananas to świetne połączenie. Polecam jeszcze brzoskwinkę ;)
03.01.2014, godz. 16:44
KORNELIA powiedział/a:
Bezpieczniejsza wersja to usmażyć filety w panierce z obu stron. Następnie filety ułożyć na blachę na nie ananasa oraz ser, piec w 200 stopniach w piekarniku, aż do rozpuszczenia się sera, po wyjęciu dodać ketchup.
06.01.2014, godz. 19:39
opuncja123 powiedział/a:
U mnie w domu to się nazywa kurczak po hawajsku. Lubię połączenie mięsa, słodkiego ananasa i stopionego sera. Mniam...
04.03.2014, godz. 18:49

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).