Jaglano cytrynowe ciastka na patyku.
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: jajka, cytrusy
Składniki:
żółtka - 4 szt.
Białka - 1 szt.
masło roslinne - 200 g
sok z cytryny - 100 ml
cukier z Agawy Bio - 120 g
pędzelek - 1 szt.
foremki do ciastek kilka
patyczki do szaszłyków - 50 szt.
ozdoby do dekorowania ciastek ( np. kolorowa posypka)
kilka karmelków - landrynki.
Dodatkowe informacje:
Z podanych składników wychodzi około 50 ciasteczek.Aby powstał nam lukier żółty należy do białego lukru dodać odrobinę szafranu.
Aby powstał lukier czerwony, należy dodać do białego lukru kilku kropek soku z buraka.
Aby zrobić lukier zielony należy do białego lukru dodać kilka kropel soku ze szpinaku.
Sposób przygotowania:
Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez maksymalnie 15 minut.
Lukier mieszamy aż stanie się rzadki na tyle, aby można było nim swobodnie malować nasze upieczone i ostudzone już ciastka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.