Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką

Stokrotka

Rodzaj posiłku: danie główne

Kuchnia (region): polska

Użyte składniki: mięso, warzywa

Warto wiedzieć:

60 min. łatwy 2 porcje

Składniki:

udka kurczaka - 2 szt.
por mały - 1/2 szt.
pieczarki - 10 dag
papryka czerwona - 1/2 szt.
czosnek - 1 ząbek
kapusta pekińska - 2 kilka listków
masło - 1 łyżka
sól - do smaku
pieprz - do smaku
papryka mielona ostra - do smaku
olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

KROK 1: Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojony por, pieczarki, paprykę i kapustę pekińską. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
KROK 2: Udka z kurczaka umyć, osuszyć, usunąć kości, mięso zbić tłuczkiem. Natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem.
KROK 3: Na płaty mięsa nałożyć farsz.
KROK 4: Mięso z farszem złożyć i spiąć wykałaczkami. Oprószyć mieloną papryką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić olejem. Naczynie przykryć folią spożywczą, wstawić do piekarnika.
KROK 5: Piec w temp 190 stopni około 45-50 minut. Po upływie pół godziny usunąć folię, polać mięso powstałym sosem, pozostawić do zrumienienia.
KROK 6: Podawać z ziemniakami i sórówką
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!
Na widelcu powiedział/a:
Faszerowałam już inne mięska, ale na udka nie wpadłam. Ciekawy pomysł. farsz też fajny chociaż ja zrezygnowałabym z grzybków i może dodała pomidorki ;)
23.02.2014, godz. 23:47

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).