Cukinia nadziewana kaszą jaglaną i pieczarkami
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, soja, nabiał krowi
Składniki:
kasza jaglana - 100 g
pieczarki - 200 g
papryka czerwona - 1 szt.
masło klarowane - 1 łyżka
ser żółty - 50-100 g
posiekany szczypiorek - 3-4 łyżki
czosnek - 1-2 ząbek
sos sojowy, sól, pieprz - do smaku
sos:
wydrążona ze środka cukinia - trochę
masło klarowane - 1 łyżka
cebula - 0,5 szt.
bulion warzywny - 1 szklanka
sól, pieprz, sos sojowy - do smaku
posiekany koperek - 2 łyżki
czosnek - 1 ząbek
ketchup domowy - trochę
Sposób przygotowania:
W garnku rozgrzać łyżkę masła, zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, dodać posiekane pieczarki i miąższ z cukinii, podsmażyć, wlać bulion, doprawić do smaku sosem sojowym, solą i pieprzem.





Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.