Cynamonki z polewą w nucie pomarańczy
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna typ 480 - 500 g
drożdże świeże - 20 g
mleko ciepłe - 200 ml
jajo - 2 szt.
żółtko - 1 szt.
cukier - 50 g
kardamon - 0,5 łyżeczki
masło miękkie - 100 g
sól - 0,5 łyżeczki
cynamon cejloński - 5 łyżeczek
mało miękkie
cukier kokosowy - 100 g
smarowidło:
białko z jaja - roztrzepane - 1 szt.
polewa:
serek mascarpone - 250 g
sok z pomarańczy - 1 szt.
cukier - 50 g


Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.