Ekspresowa surówka do obiadu
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, cytrusy
Składniki:
pomidor malinowy - 1-2 szt.
papryka czerwona - 0,5 szt.
jabłko - 0,5-1 szt.
marchewka młoda - 1-2 szt.
sok z cytryny - 1 łyżka
dressing:
oliwa - 1-2 łyżka
musztarda - 1 łyżeczka
miód - 1 łyżeczka
sól, pieprz - do smaku
Sposób przygotowania:
Dressing:
Oliwę wymieszać z musztardą, miodem, odrobiną soli i pieprzu.
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, polać dressingiem, wymieszać. Podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.