Farfalle z sosem warzywno-pieczarkowym
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
kiełbasa wiejska - 200 g
pieczarki - 250 g
cukinie małe (żółta i zielona) - 2 szt.
cebula mała - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
śmietanka 30% - 2-3 łyżki
oliwa z oliwek - 2 łyżki
woda z gotowania makaronu - 1/3 szklanki
sól, pieprz - do smaku
posiekana natka pietruszki - trochę
Dodatkowe informacje:
Do tej potrawy można wykorzystać dowolnie wybrany rodzaj makaronu.Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć kiełbasę, dodać cebulę, zeszklić, pod koniec wsypać posiekany czosnek, podsmażyć. Następnie dodać pieczarki, smażyć do odparowania wody. Wrzucić pokrojoną cukinię, smażyć 3-4 minuty.


Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.