Kulki ziemniaczano-dyniowe
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
puree z dyni pieczonej - 0,5 szklanki
mąka krupczatka + do podsypania - 4 łyżki
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
jajko - 1 szt.
biały pieprz, sól - do smaku
gałka muszkatołowa - szczypta
oliwa z oliwek - 1-2 łyżka
bułka tarta - trochę
Dodatkowe informacje:
Takie kuleczki ziemniaczane można smażyć w rozgrzanym, głębokim tłuszczu.Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Sposób przygotowania:
Dodać puree z pieczonej dyni, jajko, obie mąki, szczypiorek, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Z ciasta formować kulki wielkości włoskiego orzecha.



Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.