Migdałowy sernik z morelami na kokosowej kruszonce
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka tortowa - 0,5 szklanki
mąka kokosowa - 0,5 szklanki
masło - 70-80 g
cukier kryształ - 8-10 g
żółtko - 1 szt.
masa serowa:
ser twarogowy - 300 g
cukier - 0,5 szklanki
olej - 1/3 szklanki
budyń śmietankowy bez cukru - 1 opakowanie
ekstrakt migdałowy - 0,5 łyżeczki
dodatkowo:
morele - kilka
Sposób przygotowania:
Całe jajka ubić na puszystą masę dodając stopniowo cukier. Pod koniec ubijania dodać olej. Ser biały zmiksować lub przemielić w maszynce (chyba, że ser jest z wiaderka taki gotowy na sernik). Do ubitych jajek dodać ser, budyń i aromat, zmiksować na wolnych obrotach, do połączenia się składników. Na przygotowaną w formie kruszonkę wyłożyć ser, brzegi posypać resztą kruszonki, ułożyć obrane ze skórki połówki moreli.



Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.