Paszteciki z mięsem drobiowym zero waste
Barbara Strużyna
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Sylwester
Zawiera: gluten, jajka, mięso, soja, pszenica, drób
Składniki:
mięso drobiowe z rosołu - 500 g
włoszczyzna z rosołu (marchew, pietruszka, seler) - 200 g
czosnek - 1 ząbek
sól i pieprz - do smaku
sos sojowy - 1 łyżka
dodatkowo: żółtko - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
Paszteciki można też zawijać inną techniką w formę roladki, wtedy ciasto będzie bardziej podwójne, ale wyjdzie mniej porcji.Sposób przygotowania:
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 st. C, przez około 20-25 min.

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.