Składniki:
pomidory - 1-2 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
batat średni - 1 szt.
cebula średnia - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
bulion drobiowy - 2-3 szklanki
serek mascarpone - 1 łyżka
sól, pieprz - do smaku
gałka muszkatołowa - szczypta
dodatkowo: trochę
groszek ptysiowy i natka pietruszki - trochę
Sposób przygotowania:
Podsmażyć 2-3 minuty, zalać bulionem, gotować do miękkości warzyw. Zmiksować na gładki krem, dodać serek mascarpone, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszać. (Gdy zupa jest zbyt gęsta dolać trochę wody lub bulionu). Podawać z groszkiem ptysiowym i posiekaną natką pietruszki.

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.