Gotowanie i pieczenie z masłem orzechowym - Wskazówki i triki
gotujwstylueko.plGotowanie:
- Użyj kremu migdałowego w kremowym sosie grzybowym.
- Zaskocz swoich gości - dopraw swój sos sałatkowy i dipy kremem migdałowym, orzechowym lub tahiną!
Na szybko:
- Jogurt orzechowy: połącz jogurt, krem orzechowy i syrop klonowy lub syrop z palmy kokosowej, dobrze wymieszaj i ciesz się smakiem!
- Bardzo szybki i bardzo pyszny deser: wymieszaj twaróg z masłem orzechowym, dodaj świeże owoce lub mus jabłkowy, dodaj syrop klonowy - gotowe!
- Zielone smothie czy inne warzywne lub owocowe koktajle będą pyszne z ulubionym kremem orzechowym.
- Do smarowania: Zamiast zwykłego masła posmaruj pieczywo kremem orzechowym, dodaj dżem lub miód - pyszne!
Dzieci to uwielbiaja:
- Mleko bananowe – dodaj łyżkę kremu migdałowego, szczyptę wanilii i spraw, że będzie jeszcze smaczniejsze.
- Udoskonalaj kaszkę manną lub ryż na mleku kremem orzechowym i syropem klonowym.
- Pieczone jabłka będą jeszcze pyszniejsze, jeśli użyjesz kremu orzechowego do nadzienia.
Pieczenie:
- Zamiast dodawać orzechy do ciasta, użyj tej samej ilości kremu orzechowego (dodaj też trochę więcej proszku do pieczenia) – dla intensywnego orzechowego smaku i idealnie wilgotnego ciasta.
- Kruche ciasto: użyj trochę mniej masła, zamiast tego dodaj krem orzechowy… dla wspaniałej skórki i pysznego orzechowego smaku.
- Dodaj kremu, aby uzyskać idealnie orzechowe ciasto
Idealny do każdego ciasta:
Krem orzechowo śmietankowy - po prostu delikatnie wymieszaj krem orzechowy z bitą śmietaną.
Artykuł pochodzi z magazynu wiosna 2020 Gotuj w stylu eko.pl
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.