• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyNikitaProfil
Przeglądasz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione

Nikita Nikita

627

Ilość przepisów dodanych przez użytkownika

15117

Ilość polubionych przepisów

18460

Ilość komentarzy

Suma zgromadzonych punktów: 182742
Punkty wymienione na nagrody: 174700
Pozycja w rankingu: 3

Otrzymano:

„Twoje pożywienie powinno być lekarstwem, a Twoje lekarstwo powinno być pożywieniem” – Hipokrates.

„Kuchnia cały czas mnie zaskakuje. Codziennie uczę się czegoś nowego. Mieszam różne składniki, łączę je ze sobą i nie boję się eksperymentować. Właśnie na tym polega cała zabawa. I proszę mi uwierzyć, że jest to prawdziwa sztuka. Gotowanie jest moją największą pasją – po prostu je uwielbiam.“ — Pascal Brodnicki

Ostatnio dodane przepisy:

  • Pasta kasztanowa curry

  • Kluski kasztanowe bezglutenowe z ragout grzybowym

  • Muffinki migdałowe z żurawiną (bezglutenowe)

  • Sałatka z roszponki z mango i granatem

  • Sałatka z topinamburem, ciecierzycą i dressingiem

  • Potrawka z boczniaków i ciecierzycy

  • Sernik z żurawiną i borówką na sezamowym spodzie (bezglutenowy)

  • Placki z topinamburem na drożdżach z sosem z awokado

  • Nalewka winogronowa na miodzie

  • Omlet sufletowy z cheddarem i ziołem grzybowym

  • Bezglutenowy chleb owsiano - ryżowy na zakwasie

  • Pulpety wołowe z kasztanami

  • Ciasteczka bez cukru fit

  • Czekoladowe ciasteczka z orzechami macadamia

  • Pieczone warzywa z topinamburem

  • Chleb pszenno - żytni jasny na zakwasie

  • Placki z dynią i jabłkiem zero waste

  • Domowe bułeczki wrocławskie

  • Burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej

  • Sałatka z topinamburem

  • Zupa pieczarkowa z topinamburem, podagrycznikiem i gwiazdnicą

  • Pasta z wędzonego łososia

  • Chleb orkiszowo - żytni na zakwasie

  • Placki z dyni i ciecierzycy

  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe z topinamburem

  • Tarta z topinamburem i podagrycznikiem

  • Sandacz z cytrynową nutą i topinamburem

  • Gulasz cielęcy

  • Świąteczne ciasteczka żurawinowo - migdałowe

  • Ciasteczka z orzechami laskowymi

  • Serowe paluchy z oliwkami

  • Domowe grzanki gryczane z ziołami śródziemnomorskimi zero waste

  • Krewetki w winie pietruszkowym

  • Bezglutenowy chleb w stylu włoskim z suszonymi pomidorami

  • Oxymel wsparcie dla nerek i dróg moczowych

  • Oxymel na przeziębienie

  • Oxymel na migrenę

  • Świąteczna sałatka jarzynowa z topinamburem

  • Surówka z topinamburem

  • Oxymel z dziką różą

  • Zielony humus

  • Danie z woka z topinamburem

  • Winko Świętej Hildegardy (bez gotowania)

  • Szarlotka cynamonowa

  • Kalarepa kiszona z żurawiną

  • Musztarda oxymelowa zero waste

  • Kiszone łodygi z natki pietruszki zero waste

  • Kalafior z orzechowym sosem curry

  • Pesto z natki pietruszki z pekanami

  • Zupa krem z brukselki z cheddarem

  • Nalewka złocień maruna (lecznicza, przeciwmigrenowa)

  • Dżem z głogu z cynamonem

  • Przyprawa paprykowa zero waste

  • Kotlety z szynki z szałwią i jabłkiem

  • Przyprawa oxymelowa zero waste

  • Syrop malinowy na miodzie

  • Surówka z ananasa i kiszonej kapusty z nerkowcami

  • Zupa krem z romanesco i gruszki z cheddarem

  • Cytrynowe ciasto cukiniowe (bezglutenowe)

  • Chlebek bananowy z mąką żołędziową

  • Sandacz w rozmarynowej marynacie zero waste

  • Zapiekanka gryczana z białym serem

  • Syrop z trawy cytrynowej

  • Mus gruszkowy według św. Hildegardy

  • Pasta romanesco z nerkowcami zero waste

  • Bulionetka warzywna

  • Zupa krem z rukoli i szpinaku

  • Keczup z głogu wzmacniający serce

  • Jesienna surówka z dyni pełna witamin i karotenu

  • Zupa krem kukurydziano - jaglany

  • Dżem brzoskwiniowy z lawendą

  • Ogórki kiszone z nawłocią i trawą cytrynową

  • Śliwki korzenne w occie śliwkowym

  • Papryka faszerowana kaszą jaglaną

  • Roladki schabowe z bryndzą i rozmarynem

  • Kiszona papryka faszerowana kapustą

  • Ocet paprykowy zero waste

  • Papryka marynowana w occie tymiankowym

  • Kiszona papryka

  • Papryka pieczona marynowana w oliwie

  • Pasztet z cukinii i kaszy jaglanej

  • Knedle jaglane ze śliwkami i macierzanką

  • Dżem śliwkowo-borówkowo-pomidorowy z wanilią

  • Konfitura brzoskwiniowa z werbeną i trawą cytrynową

  • Syrop lawendowy

  • Wiśnianka z grzankami

  • Bób kiszony

  • Sałatka z romanesco z kwiatami juki

  • Nalewka czereśniowa

  • Kiszone kwiaty jukki

  • Ocet botwinkowy z ziołami

  • Ogórki małosolne z ogórecznikiem

  • Ocet szparagowy z ziołami

  • Zapiekanka z komosy ryżowej z dzikimi ziołami

  • Dżem truskawkowo-anansowy z ginem

  • Bezglutenowy tort Sachera z bławatkami

  • Czekoladowe ciasto dyniowo-gryczane

  • Ekskluzywne pesto szparagowo z macadamia

  • Syrop z 3 rodzajów koniczyny

  • Konfitura z jagody kamczackiej z tymiankiem

  • Placki warzywne z halloumi i migdałami

  • Jogurtowy dip miętowo - pietruszkowy

  • Czerwone pesto pomidorowo - rozmarynowe z migdałami

  • Kiszona czerwona koniczyna

  • Chleb owsiano - twarogowy z dzikimi ziołami

  • Gnocchi w sosie śmietanowo - szparagowym

  • Sałata z truskawkami, mango, ananasem i fetą

  • Bezglutenowe placuszki migdałowe z kwiatami akacji

  • Sałatka z wędzonym kurczakiem

  • Sos majonezowy z czosnkiem niedźwiedzim

  • Ogórki małosolne z czosnkiem niedźwiedzim

  • Czosnek niedźwiedzi kiszony

  • Kiszone stokrotki

  • Pasta twarogowa z czosnkiem niedźwiedzim

  • Pożywna sałatka z truskawkami i awokado

  • Ocet z kwiatów magnolii

  • Potrawka z indyka ze szparagami i groszkiem

  • Tarta ze szparagami i orzechami włoskimi

  • Sałatka ziemniaczano-szparagowa

  • Serowy sos chrzanowy

  • Placki ziemniaczane z topinamburem i cząbrem

  • Sałatka z kurczaka, komosy i groszku w sosie mango

  • Bezglutenowe bułeczki migdałowe

  • Klopsiki z ciecierzycy, ziemniaków i szynki

  • Pasta bakłażanowo - pomidorowe

  • Ocet z kwiatów czeremchy

  • Makaron ze szparagami i łososiem

  • Surówka z topinamburu z olejem migdałowym

  • Lemoniada kwiatowa lekko gazowana

  • Tarta z pędami dzikiego chmielu i bluszczykiem kurdybankiem

  • Kolorowa sałatka ze szparagami

  • Kompot z rabarbaru z płatkami róży

  • Zielone pesto z ziół i chwastów

  • Pasta z czerwonej fasoli z bluszczykiem kurdybankiem

  • Ocet z kwiatów jabłoni

  • Ocet z kwiatów mirabelki

  • Karkówka w marynacie ze świeżych ziół

  • Sałatka ziemniaczana curry

  • Omlet z pędami dzikiego chmielu, czosnkiem niedźwiedzim i podagrycznikiem

  • Marynowane pędy dzikiego chmielu

  • Potrawka z mięsa z rosołu z pędami dzikiego chmielu zero waste

  • Chleb w stylu włoskim

  • Surówka z czerwonej kapusty z wiśniami i orzechami

  • Sałatka z marynowanymi cebulkami

  • Migdałowy chrzan

  • Pieczona pierś z gęsi w estragonie i majeranku

  • Fermentowana oskoła

  • Risotto ze szparagami

  • Ciasteczka orzechowo-migdałowe

  • Jaja faszerowane pieczarkami z ziołem grzybowym

  • Jaja faszerowane dzikimi ziołami

  • Hummus z czarnym czosnkiem i czarnuszką

  • Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym

  • Kurczak w sosie brzoskwiniowym

  • Sałatka ziemniaczana z pędami dzikiego chmielu i bluszczykiem kurdybankiem

  • Ciasteczka z płatków owsianych z masłem orzechowym i żurawiną

  • Sałatka z surowych buraków i ciecierzycy z fetą

  • Kiszone kiełki

  • Ocet świerk, sosna, maliny, płatki róży na miodzie

  • Zapiekanka makaronowa zero waste z romanesco i dzikimi nowalijkami

  • Lemoniada świerkowa

  • Surówka brokułowa z ziarnami

  • Nalewka wzmacniana na kwiatach magnolii

  • Quiche z romanesco i łososiem (bezglutenowe)

  • Potrawka z zielonego groszku i pieczarek

  • Pieczone placki owsiane z warzywami i kiełkami lucerny

  • Pasta z szynki, rucoli i suszonych pomidorów

  • Gnocchi z topinamburu

  • Zupa krem romanesco - topinambur

  • Pasta z topinamburu

  • Sałatka z czerwoną fasolą i kabanosami

  • Kasztanowo - bakaliowe kulki mocy

  • Dżem truskawkowo - rabarbarowy z bazylią

  • Ciasto kasztanowo migdałowo - wiśniowe

  • Deser z kremem kasztanowym i mango

  • Ciasteczka kasztanowe

  • Ciasto migdałowo kasztanowo - kawowe

  • Mini torcik różano - kasztanowy

  • Bezglutenowy chleb podwójnie dyniowy

  • Ciasto kasztanowo - czekoladowe

  • Nalewka na jarzębinie

  • Zupa krem z dyni, pasternaku i jabłka

  • Bezglutenowe markizy z kremem kasztanowym Alce Nero

  • Sałatka z dzikim ryżem

  • Pełnoziarniste bułeczki bezglutenowe

  • Pasta z tuńczyka i pesto zero waste

  • Pieczarki portobello faszerowane zieleniną

  • Pasztet z piersi indyka z boczkiem

  • Sałatka bakłażanowo - pieczarkowa

  • Kakaowe amarantuski bez cukru

  • Kisiel żurawinowo - różany

  • Obwarzanki z ziołami

  • Pasta z suszonymi pomidorami i oliwkami

  • Racuchy bezglutenowe z burakiem cukrowym

  • Bułki bezglutenowe z czarnuszką

  • Curry z ciecierzycy

  • Gofry migdałowo-owsiane bezglutenowe

  • Ocet truskawkowo-malinowy z nutą róży i wanilii

  • Ocet na przeziębienie

  • Surówka z czerwonej kapusty z gruszką i orzechami

  • Koktajl odżywczo-witaminowy

  • Kokosowe mochi z mango

  • Szpinak w kremowym warzywnym sosie z orzachami macadamia

  • Ciastka z fasolą i bakaliami

  • Polenta z kukurydzy z sandaczem

  • Curry z krewetkami i pieczonym topinamburem

  • Chutney jabłkowo-żurawinowy

  • Placki jaglane bezglutenowe z jabłkami i bananem

  • Pasta z awokado z olejem sezamowym i białą rzepą

  • Chutney buraczkowo-żurawinowy

  • Kotlety ziemniaczano-szpinakowe bezglutenowe

  • Blondie z jagodami

  • Galaretka jagodowa zero waste

  • Pasta brokułowa z nerkowcami i olejem sezamowym

  • Sałatka brokułowa curry z mango

  • Ciasto drożdżowe bezglutenowe z jagodami

  • Curry z fasolą i ziemniakami

  • Zapiekanka gnocchi ze szpinakiem i kurczakiem

  • Surówka z białej rzepy

  • Sałatka brokułowa z mango

  • Zupa pomidorowa z mango

  • Tarta bezglutenowa z szynką i fasolką szparagową

  • Stek z tuńczyka w marynacie sojowo-sezamowej

  • Sałatka z fasolką szparagową

  • Schab w sosie z czarnej fasoli z zieloną fasolką

  • Sernik gotowany na miodowych plackach (bezglutenowy)

  • Surówka z czerwonej kapusty z olejem sezamowym

  • Ciasteczka maślane kruche z migdałami

  • Pomidorowe śledzie z wędzoną śliwką

  • Malinowa chmurka bezglutenowa

  • Sałatka brokułowa z ciecierzyca w orzechowym sosie

  • Pełnoziarnisty chleb gryczano-owsiany z orzechami, śliwkami i żurawiną

  • Klopsiki sezamowe z ryżem basmati

  • Surówka z marchewki z olejem sezamowym

  • Łosoś z pak choi na parze z olejem sezamowym

  • Ciasteczka z pistacjami

  • Sałatka z buraków z halloumi i olejem sezamowym

  • Pasta z awokado z serkiem i suszonymi pomidorami

  • Konfitura bio truskawka-mango niskosłodzona

  • Kiszony topinambur

  • Ciasteczka z wiśniami

  • Chleb bezglutenowy z topinamburem

  • Ciasteczka migdałowe z żurawiną

  • Pasta jajeczna z wędzoną szynka

  • Curry z krewetkami, ananasem i cukinią

  • Sałatka owocowa pod owsianą kruszonką

  • Mini serniczki z makaronem zero waste

  • Pasztet ze świeżych ryb

  • Lasagne z topinamburem w cytrynowym sosie

  • Lasagne z brokułem i łososiem

  • Wegańskie spaghetti ze szpinakiem w migdałowym sosie

  • Spaghetti w sosie kokosowym z mango w stylu curry

  • Spaghettoni z kurczakiem i pesto pietruszkowo-tymiankowym

  • Jabłka kiszone z estragonem

  • Syrop z werbeny cytrynowej

  • Zapiekanka szwajcarska Alpenmagronen z Alce Nero

  • Tagliatelle w maślanym rozmarynowym sosie

  • Pesto pietruszkowo-tymiankowe z orzechami laskowymi

  • Oxymel, zwany starożytnym antybiotykiem

  • Pulpety z indyka nadziewane mozzarellą w pomidorowym sosie

  • Burgery z dyni i indyka

  • Kiszone liście winogron

  • Pieczeń z indyka z warzywami

  • Kiszone śliwki

  • Surówka z kalafiora z nerkowcami

  • Pasta pomidorowo-brokułowa zero waste

  • Colesław curry z nerkowcami

  • Pieczone placki z cukinii z serem

  • Dip bazyliowy

  • Roladki z cukinii z łososiem

  • Sałatka z pieczonym burakiem, rucolą i fetą

  • Konfitura czereśniowo-porzeczkowa

  • Konfitura brzoskwiniowa z pektyną

  • Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką i żurawiną

  • Ciasteczka migdałowe z migdałami

  • Rogaliki kokosowe

  • Kiszone pąki kwiatów liliowca i juki

  • Pomidorki koktajlowe kiszone

  • Pomidory pelati w soku pomidorowym

  • Makaron ryżowy z boczniakami w kremowym sosie

  • Pasta podwójnie dyniowa

  • Brzoskwinie w syropie

  • Pasta z awocado z jajkiem

  • Bezglutenowa focaccia pomidorowa

  • Syrop z kwiatów bzu czarnego z limonką

  • Spaghetti ze szparagami, kurczakiem i suszonymi pomidorami

  • Nalewka na kwiatach bzu lilaka

  • Zupa krem z zielonych szparag i rukoli

  • Syrop mniszek i geranium

  • Ziołowy twarożek z nerkowców

  • Syrop z kwiatów czeremchy

  • Zielony koktajl witaminowy z nasionami konopii

  • Pasta dynia, pieczarki i słonecznik zero waste

  • Wiosenne zielone kopytka

  • Placki owsiane z mąką bananową

  • Kasza gryczana na dziko

  • Zielona zupa z makaronem z pędów chmielu

  • Kiszone pędy dzikiego chmielu

  • Ocet fiołkowy

  • Syrop z fiołka wonnego

  • Romanesco w kremowym sosie z makaronem konjac

  • Korzenny dżem dyniowo-pomarańczowy

  • Potrawka z bakłażanem, pieczarkami i ciecierzycą

  • Sałatka z dzikimi nowalijkami i kwiatami

  • Pesto z jarmużu z chwastami

  • Wino daktylowe na odbudowę krwi (nalewka z daktyli)

  • Grzanki hawajskie z niespodzianką

  • Chleb bezglutenowy na zakwasie z mąką żołędziową i nasionami konopii

  • Pasztet z ciecierzycy z wędzoną śliwką

  • Sałatka z ananasem, żółtym serem w sosie tatarskim

  • Domowy sos tatarski

  • Zupa krem cukiniowo-pieczarkowa z pokrzywą i podagrycznikiem

  • Torcik chałwowo-malinowy

  • Sałatka z czerwoną fasolą

  • Ocet buraczkowy z pomarańczą

  • Sałatka z wędzonym łososiem

  • Ocet mięta, pomarańcza i limonka

  • Ciasto bananowe z mango

  • Komosa z pieczoną brukselką i pesto z pietruszki

  • Makaroniki różane

  • Pasta zero waste z romanesco

  • Seler naciowy kiszony

  • Gulasz z indyka z dynią i pomidorami

  • Makaroniki, czyli migdałowe bezy

  • Seler kiszony z orzechami i rodzynkami

  • Zielone puree

  • Placki zero waste

  • Omlet z szynką, pomidorem suszonym i serem

  • Pomarańczowy sok - moc karotenu

  • Wołowina po burgundzku

  • Zielone risotto

  • Surówka z kiszonej marchewki

  • Imbir, miód, cytryna na odporność

  • Placek ze śliwkami, jabłkiem i mascarpone

  • Nalewka miłorzębowa

  • Sałatka z tuńczykiem

  • Pestkówka na pestkach pigwy

  • Sałatka śledziowa

  • Makaron ryżowy z pak choi i kurczakiem

  • Klops z indyka z papryką, rukolą i serem

  • Kasza jaglana z pieczarkami i ananasem

  • Pasta pieczarkowo-słonecznikowa

  • Nalewka na dziurawcu (lecznicza)

  • Szarlotka kukurydziana

  • Racuchy drożdżowe z twarogiem

  • Aronia kandyzowana

  • Jarzębina kandyzowana

  • Sałatka z fasolą jaś

  • Muffiny daktylowo-karobowe z masłem shea

  • Spaghetti a'la carbonara

  • Bułeczki orkiszowe z ziarnami

  • Ciasteczka owsiane z mąką żołędziową

  • Krakersy z pulpy po soku zero waste

  • Ocet zero waste z resztek pigwy z płatkami róży

  • Schab w sosie śmietanowym z pieczarkami

  • Surówka z kiszonych buraków

  • Ocet buraczkowy z ziołami

  • Kotleciki z ciecierzycy z sosem pomidorowo--śliwkowym

  • Ocet zero waste z płatków róży po winie

  • Ocet warzywny

  • Pigwówka korzenna

  • Mąka z żołędzi

  • Sushi z łososiem wędzonym

  • Filet z kurczaka pieczony w szynce szwarcwaldzkiej

  • Schab dojrzewający , suszzony w pończosze

  • Sałatka krabowa

  • Pierogi z kurczaka

  • Pasztet wołowo-wieprzowy

  • Pasztet drobiowy z pistacjami i żurawiną

  • Kutia bezglutenowa z komosą ryżową

  • Śledzie z jabłkiem w śmietanie

  • Śledzie w sosie tatarskim

  • Pulpety z szynki w sosie pomidorowym

  • Muszle makaronowe z mięsem zapiekane w beszamelu

  • Placki owsiane z musem jabłkowym

  • Pasta z kiszonych nerkowców

  • Kiszone nerkowce na szybko

  • Klasyczne śledzie w oleju

  • Śledzie z estragonem w oleju lnianym

  • Wino z płatków róży naturalnie fermentowane

  • Mus z jabłek, dyni i pigwy bez cukru

  • Bułeczki z sezamem

  • Racuchy na zakwasie ryżowym

  • Nalewka na geranium

  • Ocet z kwiatów nasturcji dla zdrowia i urody

  • Nalewka na szałwii lekarskiej

  • Ocet grzybowy z ziołami

  • Tortilla de patatas

  • Nalewka żurawinowa

  • Ocet żurawinowy z nutą różaną

  • Ocet lawendowy dla zdrowia i urody

  • Nalewka lawendowa na sen

  • Bezglutenowa stefanka z kremem jaglanym

  • Ocet na wzmocnienie serca i oczyszczenie krwi

  • Ocet na odporność i wzmocnienie na miodzie

  • Ocet z szałwii lekarskiej

  • Kiszona marchewka z kurkumą i rodzynkami

  • Kiszona kapusta (domowy sposób zmechanizowany mojego męża)

  • Chili con carne (specjalność mojego męża)

  • Buraczki kiszone z trawą cytrynową

  • Placki warzywne z zakwasem i błonnikiem

  • Kiszona dynia

  • Kiszona marchewka

  • Zupa-krem z kiszonych pomidorów

  • Pesto pietruszkowe z migdałami

  • Kurczak w sosie śmietanowym z nutą curry

  • Wino pietruszkowe św. Hildegardy regenerujące organizm

  • Zielony sok- jesienna moc

  • Pasta z tuńczyka

  • Muffiny kokosowe z galaretką z pigwy

  • Chleb bezglutenowy na zakwasie ciemny z błonnikiem

  • Chleb bezglutenowy na zakwasie owies-sorgo z ostropestem

  • Zakwas bezglutenowy owies-sorgo

  • Szynka drobiowa z szynkowara

  • Ocet żywy hyzop z jabłkiem

  • Pigwa w miodzie

  • Galaretka z pigwy

  • Pasta brokułowa ze słonecznikiem zero waste

  • Pasztet drobiowy do smarowania zero waste

  • Pasta jajeczno-serowa

  • Muffiny dyniowe z serem

  • Gnocci dyniowe z masłem szałwiowym

  • Gołąbki z mięsem i komosą ryżową pieczone w sosie pomidorowym

  • Dżem z głogu pigwy i jabłek

  • Chipsy z jarmużu

  • Spaghetti z dynią i boczkiem w sosie śmietanowym

  • Sałatka z  dynią, ciecierzycą i rucolą

  • Ocet pomidorowy z chili, czosnkiem i bazylią

  • Drożdżowe bułeczki z burakiem cukrowym

  • Sałatka z brokułami zero waste

  • Barszcz ukraiński z bobem

  • Miniklopsy w stylu greckim

  • Placki bezglutenowe na kefirze z jabłkiem i nutą różaną

  • Zupa krem z zielonych warzyw

  • Żurawina z gruszką i jabłkiem do mięs i serów

  • Ocet z bluszczyka kurdybanka

  • Placki z twarogiem, jabłkiem i komosą ryżową

  • Gęsta zupa pomidorowa z warzywami

  • Gulasz z indyka z warzywami

  • Bezglutenowy krupnik owsiany

  • Polędwiczki w majeranku z jabłkami

  • Pesto z bazylii z octem z pędów sosny i orzechami nerkowca

  • Ocet z pędów sosny po syropie zero waste

  • Mielone wytłoki i pestki z winogron zero waste

  • Zupa krem porowo-gruszkowy

  • Syrop z melisy, geranium i mięty

  • Tonik naturalnie gazowany z mniszka lekarskiego

  • Sok winogronowy bez cukru na zimę

  • Foccacia bezglutenowa z kwiatami

  • Miodowy syrop tymiankowy na przeziębienie

  • Szybki jabłecznik biszkoptowy

  • Kaszanka na kapuście z grilla

  • Pasta z pieczonych warzyw zero waste

  • Spaghetti z rukolą, chilli i anchois

  • Pakieciki zupowe zero waste

  • Ogórki kiszone w soku własnym z estragonem

  • Zupa z kukurydzą i kurczakiem w stylu meksykańskim

  • Omlet z cukinią i szynką

  • Ocet z zielonych orzechów po syropie zero waste

  • Syrop z zielonych orzechów

  • Antonówka w słoikach

  • Ocet z lubczyku

  • Paprykarz szczeciński domowy

  • Ogórki po szprewaldzku na szybko

  • Nalewka kwiatowa

  • Sałatka z młodej cukini z bazylią w oleju

  • Kapary z nasturcji

  • Pomidorki koktajlowe pieczone w oliwie

  • Nalewka melisowo-miętowa

  • Sałatka z cukinii, ogórków i papryki bez cukru

  • Zielona bomba witaminowa

  • Smalec

  • Pieczeń wołowo-wieprzowa

  • Herbatka relaksująca na dobranoc

  • Pasta z bobu i suszonych pomidorów

  • Sałatka warstwowa z jajami przepiórczymi

  • Antipasti czyli papryczki faszerowane

  • Kompot z całych papierówek

  • Wiśnie marynowane

  • Wiśnie w syropie

  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią

  • Tortilla hiszpańska

  • Sałatka z jajami przepiórczymi

  • Odstraszająca mgiełka antykleszczowa

  • Konfitura brzoskwiniowa z rozmarynem

  • Muffiny bananowe z borówkami

  • Mizeria z ogórecznikiem

  • Ogórki konserwowe w occie z ogórecznika i estragonu

  • Ocet z ogórecznika i estragonu

  • Wino naturalnie aromatyzowane płatkami róży

  • Lemoniada z bławatka

  • Placki z młodej cukini i ziemniaków

  • Surówka z cukinią

  • Sałatka z ciecierzycą i cukinią

  • Szarlotka różana

  • Cukier różany

  • Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i szpinakiem

  • Chlebek bananowy

  • Koktajl z truskawkami i chia

  • Twarożek z ogórecznikiem

  • Kiszona sałata lodowa

  • Liście babki w cieście

  • Likier z płatków dzikiej róży

  • Konfitura truskawkowa z kwiatem bzu i płatkami róży

  • Szampan z kwiatów bzu czarnego

  • Woda kwiatowo-ziołowa

  • Lasagne ze szpinakiem w sosie pomidorowym

  • Sałatka owocowa z octem różanym

  • Cudowny ocet z płatków róży

  • Ocet z kwiatów bzu czarnego

  • Pesto z podagrycznika

  • Sałatka z zielonymi szparagami

  • Sałatka z białymi szparagami

  • Placki z młodej kapusty

  • Babeczki czekoladowo-kokosowe

  • Zupa z zielonymi szparagami

  • Kapusta pak choi duszona

  • Fermentowana herbatka z bzu lilaka

  • Piróg gryczany biłgorajski łysy

  • Szparagi w słoiku w zalewie

  • Czerwony koktajl z błonnikiem i antyoksydantami

  • Jaglanka z gruszkami

  • Kaszak gryczany z serem

  • Klawisze

  • Zupa krem z białych szparagów

  • Leczniczy ocet z podagrycznika

  • Racuchy drożdżowe z mąką kasztanową i jabłkiem

  • Marynata ze świeżych ziół

  • Sałatka z tuńczykiem

  • Muffinki błyskawiczne z bananem i masłem orzechowym

  • Sałatka z  komosą ryżową i szparagami

  • Zupa z chwastów z kaszą jaglaną

  • Herbatka że świeżych ziół i kwiatów z pierwszymi kwiatami bzu czarnego

  • Zielony koktajl z dzikich chwastów na detox i wzmocnienie

  • Szparagi w szynce

  • "Szparagi " z młodych pędów dzikiego chmielu

  • Banalny sposób na przystawkę do grillowanych mięs

  • Niemiecka sałatka ziemniaczana

  • Ocet z kwiatów mniszka

  • Kiszone pączki i łodygi z mniszka

  • Ocet z kwiatów forsycji

  • Pieczarki faszerowane

  • Ciasto dyniowo- migdałowe

  • Domowa kombucza

  • Risotto z łososiem i groszkiem zielonym

  • Tort bezowy z borówkami, kwiatami magnoli, pierwiosnków, miętą i melisą

  • Sałatka pieczarkowa

  • Herbatka z fermentowanych kwiatów forsycji

  • Racuchy bezglutenowe z kwiatami mniszka

  • Sok z pokrzywy na wiosenny detox i wzmocnienie

  • Sałatka ziemniaczana na zielono

  • Pesto z podagrycznika z czosnkiem niedżwiedzim

  • Klops wołowo- wieprzowy z jajkiem

  • Chleb pszenny na żytnim zakwasie

  • Roladki z szynki z chrzanem i rodzynkami

  • Wiosenna mini beza

  • Wiosenna beza

  • Bezowe kokosanki

  • Rogaliki mocno orzechowe

  • Domowy kisiel z truskawek mrożonych mocno owocowy

  • Pieczeń z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami

  • Woda z brzozy na wiosenne oczyszczenie i wzmocnienie

  • Kaczka wiejska ekologiczna wolno pieczona w majeranku

  • Sałatka wiosenna

  • Zupa fasolowa z cząbrem i majerankiem

  • Gulasz wołowy z warzywami

  • Rosół z ekologicznej kaczki

  • Naleśniki bezglutenowe z kaszy jaglanej

  • Zupa dyniowa z krewetkami

  • Koktajl oczyszczający z wodą brzozową

  • Makaron z czerwonej soczewicy z brokułami

  • Keks mocno bakaliowy

  • Bulion z karpia z makaronem ryżowym

  • Makaron bezglutenowy z serem i boczkiem

  • Filet z indyka faszerowany śliwkami i morelami

  • Szybki torcik z galaretką i mrożonymi truskawkami

  • Surówka z czarnej rzepy

  • Szybka pasta z fasoli i suszonych pomidorów

  • Fasolka po bretońsku z cząbrem do lunchboxa

  • Kaszak jaglany w cieście drożdżowo-kruchym

  • Lunchbox z tuńczyka

  • Pasta ze szprotek z serem i koperkiem

  • Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym

  • Domowy chrzan

  • Frytki z warzyw z piekarnika

  • Sałatka śledziowa

  • Dorsz w sosie ze śmietaną i suszonymi pomidorami

  • Lunchbox z kaszy jaglanej i pieczarek

  • Schabowy w wersji fit w panierce pistacjowej

  • Szybkie danie do lunchboxa

  • Koktajl oczyszczający z błonnikiem

  • Filety z kurczaka faszerowane oliwkami i suszonymi pomidorami

  • Szarlotka bezglutenowa z kokosową bezą

  • Bułki pszenno- żytnie ze słonecznikiem

  • Kurczak i papryką i ananasem

  • Szybkie placki z musem mango i błonnikiem

  • Dynia pieczona z tymiankiem i fetą

  • Rumsztyk z wołowiny z cebulką

  • Puree z pietruszki, pasternaka i ziemniaków

  • Pasta z czarnej fasoli z suszonymi pomidorami

  • Omlet biszkoptowy z suszonymi pomidorami i bazylią

  • Szybkie ciasto bezglutenowe z jabłkami i mascarpone

  • Sałatka lwowska winegret z ciecierzycą

  • Tagliatelle z tuńczykiem i krewetkami

  • Czarna fasolka z masłem i bułeczką

  • Surówka z selera i jabłek

  • Deser z gruszkami z kompotu

  • Kopytka z brokułami

  • Surówka z białej kapusty z morelami i śliwkami suszonymi

  • Sałatka z granatem, pomarańczami i orzechami

  • Omlet z gwiazdnicą

  • Cieciorka w słoikach eko

  • Mus chałwowy z malinami

  • Sałatka makaronowa z sezamem

  • Szampański deser

  • Chleb na zakwasie (na 2 foremki )(można zrobić z 1/2 porcji)

  • Kurczak z orzechami

  • Ocet z geranium

  • Kasza gryczana z boczniakami

  • Mangold - jarzynka z buraka liściowego

  • "Phali Badrijane" czyli gruzińska pasta z bakłażana

  • Zdrowsza wersja rafaello

  • Syrop z geranium (anginowca)

  • Sałatka z serem korycińskim

  • Prześniaki czyli placki z buraków cukrowych

  • tort szwarzwaldzki z kwiatami jesieni

  • Roladki z bakłażana

Więcej przepisów

Przepisy użytkownika Nikita
lubi 65 użytkowników.


Przepisy polubione przez Nikita

  • Muffinki migdałowe z żurawiną (bezglutenowe)

  • Tortilla z ryżem konjac

  • Sałatka z roszponki z mango i granatem

  • Sałatka z topinamburem, ciecierzycą i dressingiem

  • Sezamki - RAW VEGAN

  • Sernik z żurawiną i borówką na sezamowym spodzie (bezglutenowy)

  • Pianka egzotyczna

  • Placki z topinamburem na drożdżach z sosem z awokado

  • Nalewka winogronowa na miodzie

  • Omlet sufletowy z cheddarem i ziołem grzybowym

  • Chleb pełnoziarnisty

  • Bezglutenowy chleb owsiano - ryżowy na zakwasie

  • Pulpety wołowe z kasztanami

  • Sałatka z fetą, buraczkami i rukolą

  • Domowy chleb wieloziarnisty

  • Prosta i szybka szarlotka

  • Kisiel Raw dla zdrowia

  • Pszenno - żytnie bułeczki śniadaniowe

  • Chałka z 6 splotów

  • Tort pieniek drewna

  • Potrawka z boczniaków i ciecierzycy

  • Ciasto na kruchym spodzie z mascarpone i spiruliną

  • Drożdżowe świnki

  • Drożdżówki z twarogiem

  • Kapuśniak

  • Najprostsze muffinki wegańskie

  • Kisiel z gumy guar

  • Chleb

  • Ciasteczka maślane na Dzień Babci i Dziadka

  • Zupa warzywna z kluseczkami

  • Muffinki z rabarbarem i borówkami

  • Puszysty sernik na miodowym cieście

  • Mięso z kurczaka z imbirem

  • Chałka drożdżowa

  • Roladki z czosnkiem niedźwiedzim

  • Dżem z aronii, borówek i truskawek

  • Krem z kalafiora z mango makaronem

  • Keto chleb

  • Wiśnia z ananasem

  • Tost francuski z chałki

  • Krupnik orkiszowy z warzywami

  • Zupa grzybowa z pulpetami i makaronem gryczanym

  • Sero-szarlotka na kruchym cieście

  • Pudding chia z malinami

  • Pomelo na oczyszczenie

  • Koktajl na nerwy

  • Egzotyczna słodycz

  • Topinambury w sosie musztardowym

  • Sernik różany

  • Ciasteczka bez cukru fit

  • Czekoladowe ciasteczka z orzechami macadamia

  • Kolorowe roladki z wędzonego łososia

  • Burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej

  • Kapusta kiszona z grzybami i łazankami orkiszowymi

  • Chleb orkiszowo - żytni na zakwasie

  • Ciasteczka

  • Deser

  • Bezglutenowy wegański jabłecznik

  • Ciasteczka z syropem daktylowym

  • Zapiekanka z ziemniaków i pieczarek

  • Pieczone warzywa z topinamburem

  • Karmazyn w chrupiące panierce z macy

  • Kolorowe kanapki z łososiem i kremowym serkiem

  • Placki z dyni i ciecierzycy

  • Sałatka z topinamburem

  • Pasta z wędzonego łososia

  • Zupa pieczarkowa z topinamburem, podagrycznikiem i gwiazdnicą

  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe z topinamburem

  • Domowe bułeczki wrocławskie

  • Placki z dynią i jabłkiem zero waste

  • Chleb pszenno - żytni jasny na zakwasie

  • Curry z brokułem i kurczakiem

  • Kalafiorowe curry

  • Sałatka tajska z papryką i piersią z kaczki

  • Farbowane jajka hibiskusem

  • Bułki z sercem

  • Zielony koktajl aloesowy

  • Krążki polenty z pieczarkami

  • Peklowany schab nadziewany daktylami

  • Spaghetti z kurczakiem w sosie hummusowym

  • Jogurtowiec z owocami - Low FODMAP

  • Placuszki z cukinii

  • Piernik z otrębami z lśniącą polewą

  • Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

  • Karnawałowe róże z ciasta faworkowego

  • Zwijany boczek wieprzowy z suszonymi kaniami i pieprzem cytrynowym

  • Kotlety mielone z sarniny

  • Zakwas chlebowy na mące żytniej pełnoziarnistej

  • Miodowe pączki z konfiturą i wodą różaną

  • Karczochy z sosem jogurtowym z czerwonym pieprzem

  • Złociste faworki z szafranem

  • Karp zapiekany w szafranowym ryżu z warzywami

  • Sałatka śledziowa - szuba

  • Tradycyjny karp smażony na oleju rzepakowym

  • Smażone suszone prawdziwki

  • Zapiekany filet z łososia jurajskiego na kolorowych warzywach

  • Łosoś jurajski zapiekany w sosie śmietanowo - warzywnym

  • Garnuszki chlebowe na patencie

  • Kartoflanka z zacierkami i szafranem

  • Rolada z dżemem głogowo - malinowym

Więcej przepisów

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 211102 Renixx Renixx
  • 193762 gosia56 gosia56
  • 182742 Nikita Nikita
  • 166978 paulina2157 paulina2157
  • 154553 Stokrotka Stokrotka
  • 117267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 114204 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72980 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 71734 dorotaDS dorotaDS
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).