Otrzymano:
„Twoje pożywienie powinno być lekarstwem, a Twoje lekarstwo powinno być pożywieniem” – Hipokrates.
„Kuchnia cały czas mnie zaskakuje. Codziennie uczę się czegoś nowego. Mieszam różne składniki, łączę je ze sobą i nie boję się eksperymentować. Właśnie na tym polega cała zabawa. I proszę mi uwierzyć, że jest to prawdziwa sztuka. Gotowanie jest moją największą pasją – po prostu je uwielbiam.“ — Pascal Brodnicki
"Wszystkie łąki i pastwiska, wszystkie góry i pagórki
są aptekami" Paracelsus
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka czyni, że dana substancja jest trucizną " (łac. Omnia sunt venena, nihil est sine veneno. Sola dosis facit venenum) Paracelsus
Ostatnio dodane przepisy:
-
Spaghetti cytrynowe z marynowanym łososiem i porem
-
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cynamonem
-
Czerwona kapusta z rodzynkami na ciepło
-
Kotlety z tempehu i cukinii z nutą mięty
-
Kopytka z ziemniakami, topinamburem i bryndzą z masłem szałwiowym
-
Gulasz z ciecierzycy i bakłażana
-
Syrop z głogu (na serce i stres)
-
Omlet z maślakami i ziołem grzybowym
-
Gołąbki w liściach mangoldu
-
Makaron z tempehem smażonym i suszonymi pomidorami
-
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem i migdałami
-
Kolorowa zapiekanka ziemniaczana
-
Pieczone jabłka z farszem kokosowym
-
Sernik z mascarpone i wiśniami z kokosową kruszonką
-
Drożdżowe bułeczki z batatów
-
Burgery z fasoli adzuki z pistacjami (bezglutenowe)
-
Stek z tuńczyka po sycylijsku
-
Pasta z tofu i fasoli z majerankiem
-
Sałatka pełna antocyjanów
-
Pasta z lędźwianu
-
Ciasteczka migdałowe z orzechami włoskimi i żurawiną
-
Łosoś z pomarańczami i pistacjami
-
Słoneczny koktajl na ponure jesienne dni
-
Herbata ziołowa imbirowo-pomarańczowo-rozmarynowa
-
Herbatka ziołowa na dobranoc
-
Zupa ziemniaczana z brukselką (krem)
-
Ziołowa herbatka na dobry nastrój
-
Muffinki malinowo-pistacjowe
-
Spaghetti z szałwią i czosnkiem
-
Sos pomidorowy z bazylią na zimę
-
Syrop z nawłoci
-
Sos z pieczonej papryki na zimę
-
Sałatka z figą i mandarynką
-
Pasta z tuńczyka z daktylami
-
Pistacjowo-migdałowe krakersy (keto)
-
Tarta gruszkowo-migdałowa (bez cukru i mąki) - keto
-
Sałatka brokułowo-jaglana
-
Flambee z figą i czerwoną cebulą
-
Portobello faszerowane warzywami z fetą
-
Zapiekanka warzywna z makaronem pełnoziarnistym bezglutenowym
-
Tarta z wiśniami
-
Tagliatelle w sosie z ricotty z cukinią i suszonymi pomidorami
-
Tarta serowo-jabłkowa z migdałową polewą
-
Ogórki kiszone z cytryną i czosnkiem
-
Pasztet z lędźwianu
-
Sos z pieczonych warzyw z ziołami
-
Pasta z fasoli ze śliwką i świeżymi ziołami
-
Pasta z tuńczyka z pieczoną papryką
-
Zapiekanka ziemniaczana z wędzonym tofu i brązowymi pieczarkami
-
Pasztet pieczarkowy
-
Bezglutenowa focaccia z ziemniakami
-
Colesław z młodej kapusty z pesto
-
Surica, naturalny napój słowiański naszych przodków
-
Risotto z boczniakami i cukinią
-
Pasta z bakłażanem i orzechami
-
Pasta z pieczonych warzyw ze świeżymi ziołami i olejem lnianym
-
Sałatka z jeżynami i akacją
-
Curry z oxymelem
-
Lemoniada lilakowa
-
Syrop z kwiatów głogu
-
Makaron ze szparagami i cukinią w jogurtowym sosie
-
Lemoniada z kwiatów głogu
-
Sałatka z pędami dzikiego chmielu
-
Sałatka lipowo-klonowa z kwiatami mniszka i jarmużu
-
Zupa krem szparagi z brokułem
-
Sałatka z lipy i forsycji
-
Zupa krem z pędami chmielu i podagrycznikiem
-
Zapiekanka z topinamburem, podagrycznikiem i pędami chmielu
-
Halloumi na pędach chmielu z posypką kwiatową
-
Łosoś w galaretce z bulionu z sandacza
-
Risotto wiosenne z fiołkami i kiszonym jabłkiem
-
Kasza owsiana z boczniakami i nasionami konopi
-
Ciasteczka orzechowe z daktylami sproszkowanymi
-
Koktajl ananasowo-pomarańczowy z kurkumą i imbirem
-
Koktajl truskawkowy z daktylami i camu camu
-
Niebieska galaretka z klitorii ternateńskiej
-
Zapiekanka warzywna z halloumi
-
Chińskie niebieskie babeczki ryżowe na parze
-
Curry z czarnym ryżem
-
Sól oxymelowa zero waste
-
Bułeczki dyniowe z miodem
-
Pasta grzybowa zero waste
-
Makaron gryczany z sosem potrójnie grzybowym
-
Kasza jaglana z kurczakiem, dzikimi ziołami i uszakami bzowymi
-
Sałatka z białą rzodkwią i topinamburem
-
Scones z cheddarem
-
Omlet ziołowy z uszakiem bzowym
-
Sałatka z awokado, granatem, nasionami konopi i dressingiem z octu różanego
-
Zimowa kiszonka mix
-
Kiszona brukselka ze świerkiem
-
Łazanki z uszakiem bzowym i brązowymi pieczarkami
-
Sałatka z orzechowym tempehem i gruszką
-
Kolorowa sałatka z chrismtas oxymelem i olejem orzechowym
-
Zimowa surówka z kapusty stożkowej i papryki
-
Ryż z grzybami, brokułem i kurczakiem
-
Makaron konjac z tempehem i shimeji
-
Oxymel antybakteryjny z nasturcją
-
Zapiekanka jaglano-twarogowa z jeżynami i tymiankiem
-
Zielone niemieckie spätzle (szpecle, kluski kładzione)
-
Sałatka warstwowa z topinamburem
-
Pasta z tempehu z suszonymi pomidorami i kaparami
-
Pasztet z kaczki z wołowiną i żurawiną
-
Oxymel antystres
-
Ciasteczka z macadamia, wiśnią i czekoladą
-
Ocet mix wiosennych kwiatów
-
Nalewka na kwiatach akacji i bzu czarnego
-
Pasta z pieczonym topinamburem, tempehem i batatem zero waste
-
Ciasteczka morelowe bezglutenowe
-
Zapiekanka z topinamuru, batata i tempehu
-
Flambee z burakami i śliwkami
-
Tarta jabłkowo-serowa
-
Musztarda z suszem wigilijnym zero waste
-
Zapiekanka z ziemniaków i topinamburu z żółtnicą
-
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
-
Likier z zielonych orzechów
-
Marynata barbecue
-
Ocet z szyszek dzikiego chmielu
-
Chutney z żurawiną i tymiankiem
-
Babka drożdżowa z bakaliami bezglutenowa
-
Ocet z suszu wigilijnego zero waste
-
Śledzie z żurawiną
-
Krem brokuł, groszek i topinambur
-
Sałatka z roszponki z orzeszkami ziemnymi i pomarańczą
-
Świąteczna pieczeń z orzechami
-
Ciasteczka owsiane z rodzynkami i orzechami pekan
-
Risotto z batatem
-
Babka topinamburowo-ziemniaczana z boczkiem i żółtnicą
-
Nalewka z derenia z wanilią
-
Christmas Oxymel
-
Muffinki z topinamburem i marchewką
-
Surówka z czerwonej kapusty z figami i rukolą
-
Indyk w śmietanowym sosie miodowo-musztardowym
-
Pasta z sandacza (zero waste)
-
Bulion z sandacza (zero waste)
-
Dżem z czerwonych mirabelek z rozmarynem i chili
-
Sałatka z kaki, burakiem i awokado
-
Sznycle z tofu w panierce macadamia
-
Kotlety z indyka faszerowane pesto pietruszkowym i fetą
-
Zapiekanka ziemniaczana z kapustą i tempehem
-
Pasta z tempehem i dynią
-
Jarzynka w stylu greckim - horta
-
Zupa z kiszonej cukinii
-
Pesto z natki pietruszki z płatkami drożdżowymi
-
Pesto z natki pietruszki z cheddarem
-
Pasta z tofu w stylu śródziemnomorskim
-
Pasta z tuńczykiem i papryką
-
Wytrawna tarta z dynią na spodzie konopnym
-
Śliwki w cieście (bezglutenowe)
-
Zapiekanka serowo-jabłkowa (bezglutenowa)
-
Jesienna sałatka owocowa
-
Dżem figa, śliwka, gruszka z nutą wanilii i cynamonu
-
Crumble z figami i śliwkami (bezglutenowe)
-
Focaccia z figami i rozmarynem (bezglutenowa)
-
Zupa krem pomidor - cukinia z tymiankiem
-
Makaron z kurkami, pomidorami i ziołami
-
Pasta z kurkami i boczkiem
-
Ciasto śliwkowe z figami z marcepanową polewą
-
Schab w sosie metaxa
-
Kompot z derenia ze świeżą stewią (bez cukru)
-
Tarta ze śliwkami i gruszkami (bezglutenowa)
-
Dżem z derenia z wanilią
-
Dżem z derenia z nutą różaną
-
Halloumi z sałatką z ogórka i salsą oliwkową
-
Penne z krewetkami, mangoldem, krwawnikiem i aksamitką
-
Ciasto dyniowo-kokosowe z nutą pomarańczy (bezglutenowe)
-
Pasta z tofu i papryki (zero waste)
-
Pasta dyniowa z tofu i tymiankiem (zero waste)
-
Flambee w stylu śródziemnomorskim (bezglutenowe)
-
Bezglutenowe scones z cukinią i morelami
-
Sałatka z ogórka melonowego z ziołami i kwiatami
-
Sałatka gryczana z tempehem
-
Sos z kurkami, babką i szczawikiem
-
Sałatka z tempehem i aksamitką
-
Bezglutenowe ciasto drożdżowe z jagodą kamczacką i migdałową kruszonką
-
Pasta z tempehem
-
Pasta z bobu zero waste
-
Tarta z jabłkami i malinami
-
Dżem brzoskwiniowy z malinami i nutą wanilii
-
Konfitura wiśniowa z migdałami i wiśniówką
-
Ciasteczka orzechowe z malinami
-
Lemoniada ziołowo-kwiatowa z pysznogłówką
-
Bezglutenowy chleb z domowej mieszanki
-
Lekki deser z owocami
-
Domowa bezglutenowa mieszanka chlebowa
-
Brownie z awokado
-
Kalafior po kołderką serowo-migdałową
-
Sałatka z dressingiem truskawkowym
-
Syrop z kwiatów bzu czarnego z nutą wanilii
-
Sałatka z akacją
-
Ciasteczka limonkowo - kokosowe (bezglutenowe)
-
Bezglutenowy chleb konopny
-
Oxymel z kwiatami bzu czarnego
-
Dressing truskawkowy
-
Lemoniada z czerwonej koniczyny
-
Pomidorowa pasta z bakłażana
-
Crumble z truskawkami, rabarbarem i jagodą kamczacką
-
Syrop mniszek, tymianek, geranium
-
Szybkie bułeczki z czosnkiem niedźwiedzim
-
Hummus z czosnkiem niedźwiedzim
-
Pasta z awokado z czosnkiem niedźwiedzim
-
Frittata w stylu włoskim z czosnkiem niedźwiedzim (Frittata italiana) italiana
-
Zielona carbonara z czosnkiem niedźwiedzim
-
Zielony olej z czosnkiem niedźwiedzim
-
Pasta z czosnku niedźwiedziego
-
Pesto z czosnkiem niedźwiedzim i suszonymi pomidorami
-
Domowa sól z czosnkiem niedźwiedzim
-
Risotto z pędami dzikiego chmielu
-
Belona pieczona z masłem szałwiowym
-
Tarta migdałowo-wiśniowa
-
Herbata fermentowana z kwiatów głogu
-
Herbatka fermentowana z kwiatów jabłoni
-
Szybkie danie z woka z grzybkami shimeji
-
Sałatka z dynią i orzechami
-
Wiosenne placki z topinamburem na dziko
-
Koktajl jabłkowy z topinamburem
-
Spaghetti bezglutenowe na dziko
-
Herbatka wiosenna
-
Kotlety z głogu i soczewicy bezglutenowe
-
Bezglutenowy chleb owsiano-kukurydziany z mieszanki Biovegan
-
Tarta na spodzie z topinamburu
-
Nalewka z głogu
-
Kruche maślane ciasto milionera w wersji bezglutenowej
-
Sałatka śledziowa z topinamburem
-
Sałatka z roszponki z oxymelem i orzeszkami
-
Placuszki z leszczyną i forsycją
-
Ocet z kwiatów leszczyny
-
Sałatka z karmelizowanym topinamburem, burakiem i czerwoną pomarańczą
-
Tort bezowy dacquoise
-
Niemieckie szpecle bezglutenowe
-
Bezglutenowe ciasto niebo
-
Ocet podwójnie głogowy (macerat) wspierający serce
-
Bezglutenowy chleb na drożdżach z ziarnami i mąką konopną
-
Pasta kasztanowa curry
-
Kluski kasztanowe bezglutenowe z ragout grzybowym
-
Muffinki migdałowe z żurawiną (bezglutenowe)
-
Sałatka z roszponki z mango i granatem
-
Sałatka z topinamburem, ciecierzycą i dressingiem
-
Potrawka z boczniaków i ciecierzycy
-
Sernik z żurawiną i borówką na sezamowym spodzie (bezglutenowy)
-
Placki z topinamburem na drożdżach z sosem z awokado
-
Nalewka winogronowa na miodzie
-
Omlet sufletowy z cheddarem i ziołem grzybowym
-
Bezglutenowy chleb owsiano - ryżowy na zakwasie
-
Pulpety wołowe z kasztanami
-
Ciasteczka bez cukru fit
-
Czekoladowe ciasteczka z orzechami macadamia
-
Pieczone warzywa z topinamburem
-
Chleb pszenno - żytni jasny na zakwasie
-
Placki z dynią i jabłkiem zero waste
-
Domowe bułeczki wrocławskie
-
Burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej
-
Sałatka z topinamburem
-
Zupa pieczarkowa z topinamburem, podagrycznikiem i gwiazdnicą
-
Pasta z wędzonego łososia
-
Chleb orkiszowo - żytni na zakwasie
-
Placki z dyni i ciecierzycy
-
Bezglutenowe ciasto marchewkowe z topinamburem
-
Tarta z topinamburem i podagrycznikiem
-
Sandacz z cytrynową nutą i topinamburem
-
Gulasz cielęcy
-
Świąteczne ciasteczka żurawinowo - migdałowe
-
Ciasteczka z orzechami laskowymi
-
Serowe paluchy z oliwkami
-
Domowe grzanki gryczane z ziołami śródziemnomorskimi zero waste
-
Krewetki w winie pietruszkowym
-
Bezglutenowy chleb w stylu włoskim z suszonymi pomidorami
-
Oxymel wsparcie dla nerek i dróg moczowych
-
Oxymel na przeziębienie
-
Oxymel na migrenę
-
Świąteczna sałatka jarzynowa z topinamburem
-
Surówka z topinamburem
-
Oxymel z dziką różą
-
Zielony humus
-
Danie z woka z topinamburem
-
Winko Świętej Hildegardy (bez gotowania)
-
Szarlotka cynamonowa
-
Kalarepa kiszona z żurawiną
-
Musztarda oxymelowa zero waste
-
Kiszone łodygi z natki pietruszki zero waste
-
Kalafior z orzechowym sosem curry
-
Pesto z natki pietruszki z pekanami
-
Zupa krem z brukselki z cheddarem
-
Nalewka złocień maruna (lecznicza, przeciwmigrenowa)
-
Dżem z głogu z cynamonem
-
Przyprawa paprykowa zero waste
-
Kotlety z szynki z szałwią i jabłkiem
-
Przyprawa oxymelowa zero waste
-
Syrop malinowy na miodzie
-
Surówka z ananasa i kiszonej kapusty z nerkowcami
-
Zupa krem z romanesco i gruszki z cheddarem
-
Cytrynowe ciasto cukiniowe (bezglutenowe)
-
Chlebek bananowy z mąką żołędziową
-
Sandacz w rozmarynowej marynacie zero waste
-
Zapiekanka gryczana z białym serem
-
Syrop z trawy cytrynowej
-
Mus gruszkowy według św. Hildegardy
-
Pasta romanesco z nerkowcami zero waste
-
Bulionetka warzywna
-
Zupa krem z rukoli i szpinaku
-
Keczup z głogu wzmacniający serce
-
Jesienna surówka z dyni pełna witamin i karotenu
-
Zupa krem kukurydziano - jaglany
-
Dżem brzoskwiniowy z lawendą
-
Ogórki kiszone z nawłocią i trawą cytrynową
-
Śliwki korzenne w occie śliwkowym
-
Papryka faszerowana kaszą jaglaną
-
Roladki schabowe z bryndzą i rozmarynem
-
Kiszona papryka faszerowana kapustą
-
Ocet paprykowy zero waste
-
Papryka marynowana w occie tymiankowym
-
Kiszona papryka
-
Papryka pieczona marynowana w oliwie
-
Pasztet z cukinii i kaszy jaglanej
-
Knedle jaglane ze śliwkami i macierzanką
-
Dżem śliwkowo-borówkowo-pomidorowy z wanilią
-
Konfitura brzoskwiniowa z werbeną i trawą cytrynową
-
Syrop lawendowy
-
Wiśnianka z grzankami
-
Bób kiszony
-
Sałatka z romanesco z kwiatami juki
-
Nalewka czereśniowa
-
Kiszone kwiaty jukki
-
Ocet botwinkowy z ziołami
-
Ogórki małosolne z ogórecznikiem
-
Ocet szparagowy z ziołami
-
Zapiekanka z komosy ryżowej z dzikimi ziołami
-
Dżem truskawkowo-anansowy z ginem
-
Bezglutenowy tort Sachera z bławatkami
-
Czekoladowe ciasto dyniowo-gryczane
-
Ekskluzywne pesto szparagowo z macadamia
-
Syrop z 3 rodzajów koniczyny
-
Konfitura z jagody kamczackiej z tymiankiem
-
Placki warzywne z halloumi i migdałami
-
Jogurtowy dip miętowo - pietruszkowy
-
Czerwone pesto pomidorowo - rozmarynowe z migdałami
-
Kiszona czerwona koniczyna
-
Chleb owsiano - twarogowy z dzikimi ziołami
-
Gnocchi w sosie śmietanowo - szparagowym
-
Sałata z truskawkami, mango, ananasem i fetą
-
Bezglutenowe placuszki migdałowe z kwiatami akacji
-
Sałatka z wędzonym kurczakiem
-
Sos majonezowy z czosnkiem niedźwiedzim
-
Ogórki małosolne z czosnkiem niedźwiedzim
-
Czosnek niedźwiedzi kiszony
-
Kiszone stokrotki
-
Pasta twarogowa z czosnkiem niedźwiedzim
-
Pożywna sałatka z truskawkami i awokado
-
Ocet z kwiatów magnolii
-
Potrawka z indyka ze szparagami i groszkiem
-
Tarta ze szparagami i orzechami włoskimi
-
Sałatka ziemniaczano-szparagowa
-
Serowy sos chrzanowy
-
Placki ziemniaczane z topinamburem i cząbrem
-
Sałatka z kurczaka, komosy i groszku w sosie mango
-
Bezglutenowe bułeczki migdałowe
-
Klopsiki z ciecierzycy, ziemniaków i szynki
-
Pasta bakłażanowo - pomidorowe
-
Ocet z kwiatów czeremchy
-
Makaron ze szparagami i łososiem
-
Surówka z topinamburu z olejem migdałowym
-
Lemoniada kwiatowa lekko gazowana
-
Tarta z pędami dzikiego chmielu i bluszczykiem kurdybankiem
-
Kolorowa sałatka ze szparagami
-
Kompot z rabarbaru z płatkami róży
-
Zielone pesto z ziół i chwastów
-
Pasta z czerwonej fasoli z bluszczykiem kurdybankiem
-
Ocet z kwiatów jabłoni
-
Ocet z kwiatów mirabelki
-
Karkówka w marynacie ze świeżych ziół
-
Sałatka ziemniaczana curry
-
Omlet z pędami dzikiego chmielu, czosnkiem niedźwiedzim i podagrycznikiem
-
Marynowane pędy dzikiego chmielu
-
Potrawka z mięsa z rosołu z pędami dzikiego chmielu zero waste
-
Chleb w stylu włoskim
-
Surówka z czerwonej kapusty z wiśniami i orzechami
-
Sałatka z marynowanymi cebulkami
-
Migdałowy chrzan
-
Pieczona pierś z gęsi w estragonie i majeranku
-
Fermentowana oskoła
-
Risotto ze szparagami
-
Ciasteczka orzechowo-migdałowe
-
Jaja faszerowane pieczarkami z ziołem grzybowym
-
Jaja faszerowane dzikimi ziołami
-
Hummus z czarnym czosnkiem i czarnuszką
-
Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym
-
Kurczak w sosie brzoskwiniowym
-
Sałatka ziemniaczana z pędami dzikiego chmielu i bluszczykiem kurdybankiem
-
Ciasteczka z płatków owsianych z masłem orzechowym i żurawiną
-
Sałatka z surowych buraków i ciecierzycy z fetą
-
Kiszone kiełki
-
Ocet świerk, sosna, maliny, płatki róży na miodzie
-
Zapiekanka makaronowa zero waste z romanesco i dzikimi nowalijkami
-
Lemoniada świerkowa
-
Surówka brokułowa z ziarnami
-
Nalewka wzmacniana na kwiatach magnolii
-
Quiche z romanesco i łososiem (bezglutenowe)
-
Potrawka z zielonego groszku i pieczarek
-
Pieczone placki owsiane z warzywami i kiełkami lucerny
-
Pasta z szynki, rucoli i suszonych pomidorów
-
Gnocchi z topinamburu
-
Zupa krem romanesco - topinambur
-
Pasta z topinamburu
-
Sałatka z czerwoną fasolą i kabanosami
-
Kasztanowo - bakaliowe kulki mocy
-
Dżem truskawkowo - rabarbarowy z bazylią
-
Ciasto kasztanowo migdałowo - wiśniowe
-
Deser z kremem kasztanowym i mango
-
Ciasteczka kasztanowe
-
Ciasto migdałowo kasztanowo - kawowe
-
Mini torcik różano - kasztanowy
-
Bezglutenowy chleb podwójnie dyniowy
-
Ciasto kasztanowo - czekoladowe
-
Nalewka na jarzębinie
-
Zupa krem z dyni, pasternaku i jabłka
-
Bezglutenowe markizy z kremem kasztanowym Alce Nero
-
Sałatka z dzikim ryżem
-
Pełnoziarniste bułeczki bezglutenowe
-
Pasta z tuńczyka i pesto zero waste
-
Pieczarki portobello faszerowane zieleniną
-
Pasztet z piersi indyka z boczkiem
-
Sałatka bakłażanowo - pieczarkowa
-
Kakaowe amarantuski bez cukru
-
Kisiel żurawinowo - różany
-
Obwarzanki z ziołami
-
Pasta z suszonymi pomidorami i oliwkami
-
Racuchy bezglutenowe z burakiem cukrowym
-
Bułki bezglutenowe z czarnuszką
-
Curry z ciecierzycy
-
Gofry migdałowo-owsiane bezglutenowe
-
Ocet truskawkowo-malinowy z nutą róży i wanilii
-
Ocet na przeziębienie
-
Surówka z czerwonej kapusty z gruszką i orzechami
-
Koktajl odżywczo-witaminowy
-
Kokosowe mochi z mango
-
Szpinak w kremowym warzywnym sosie z orzachami macadamia
-
Ciastka z fasolą i bakaliami
-
Polenta z kukurydzy z sandaczem
-
Curry z krewetkami i pieczonym topinamburem
-
Chutney jabłkowo-żurawinowy
-
Placki jaglane bezglutenowe z jabłkami i bananem
-
Pasta z awokado z olejem sezamowym i białą rzepą
-
Chutney buraczkowo-żurawinowy
-
Kotlety ziemniaczano-szpinakowe bezglutenowe
-
Blondie z jagodami
-
Galaretka jagodowa zero waste
-
Pasta brokułowa z nerkowcami i olejem sezamowym
-
Sałatka brokułowa curry z mango
-
Ciasto drożdżowe bezglutenowe z jagodami
-
Curry z fasolą i ziemniakami
-
Zapiekanka gnocchi ze szpinakiem i kurczakiem
-
Surówka z białej rzepy
-
Sałatka brokułowa z mango
-
Zupa pomidorowa z mango
-
Tarta bezglutenowa z szynką i fasolką szparagową
-
Stek z tuńczyka w marynacie sojowo-sezamowej
-
Sałatka z fasolką szparagową
-
Schab w sosie z czarnej fasoli z zieloną fasolką
-
Sernik gotowany na miodowych plackach (bezglutenowy)
-
Surówka z czerwonej kapusty z olejem sezamowym
-
Ciasteczka maślane kruche z migdałami
-
Pomidorowe śledzie z wędzoną śliwką
-
Malinowa chmurka bezglutenowa
-
Sałatka brokułowa z ciecierzyca w orzechowym sosie
-
Pełnoziarnisty chleb gryczano - owsiany z orzechami, śliwkami i żurawiną
-
Klopsiki sezamowe z ryżem basmati
-
Surówka z marchewki z olejem sezamowym
-
Łosoś z pak choi na parze z olejem sezamowym
-
Ciasteczka z pistacjami
-
Sałatka z buraków z halloumi i olejem sezamowym
-
Pasta z awokado z serkiem i suszonymi pomidorami
-
Konfitura bio truskawka-mango niskosłodzona
-
Kiszony topinambur
-
Ciasteczka z wiśniami
-
Chleb bezglutenowy z topinamburem
-
Ciasteczka migdałowe z żurawiną
-
Pasta jajeczna z wędzoną szynka
-
Curry z krewetkami, ananasem i cukinią
-
Sałatka owocowa pod owsianą kruszonką
-
Mini serniczki z makaronem zero waste
-
Pasztet ze świeżych ryb
-
Lasagne z topinamburem w cytrynowym sosie
-
Lasagne z brokułem i łososiem
-
Wegańskie spaghetti ze szpinakiem w migdałowym sosie
-
Spaghetti w sosie kokosowym z mango w stylu curry
-
Spaghettoni z kurczakiem i pesto pietruszkowo-tymiankowym
-
Jabłka kiszone z estragonem
-
Syrop z werbeny cytrynowej
-
Zapiekanka szwajcarska Alpenmagronen z Alce Nero
-
Tagliatelle w maślanym rozmarynowym sosie
-
Pesto pietruszkowo-tymiankowe z orzechami laskowymi
-
Oxymel, zwany starożytnym antybiotykiem
-
Pulpety z indyka nadziewane mozzarellą w pomidorowym sosie
-
Burgery z dyni i indyka
-
Kiszone liście winogron
-
Pieczeń z indyka z warzywami
-
Kiszone śliwki
-
Surówka z kalafiora z nerkowcami
-
Pasta pomidorowo-brokułowa zero waste
-
Colesław curry z nerkowcami
-
Pieczone placki z cukinii z serem
-
Dip bazyliowy
-
Roladki z cukinii z łososiem
-
Sałatka z pieczonym burakiem, rucolą i fetą
-
Konfitura czereśniowo-porzeczkowa
-
Konfitura brzoskwiniowa z pektyną
-
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką i żurawiną
-
Ciasteczka migdałowe z migdałami
-
Rogaliki kokosowe
-
Kiszone pąki kwiatów liliowca i juki
-
Pomidorki koktajlowe kiszone
-
Pomidory pelati w soku pomidorowym
-
Makaron ryżowy z boczniakami w kremowym sosie
-
Pasta podwójnie dyniowa
-
Brzoskwinie w syropie
-
Pasta z awocado z jajkiem
-
Bezglutenowa focaccia pomidorowa
-
Syrop z kwiatów bzu czarnego z limonką
-
Spaghetti ze szparagami, kurczakiem i suszonymi pomidorami
-
Nalewka na kwiatach bzu lilaka
-
Zupa krem z zielonych szparag i rukoli
-
Syrop mniszek i geranium
-
Ziołowy twarożek z nerkowców
-
Syrop z kwiatów czeremchy
-
Zielony koktajl witaminowy z nasionami konopii
-
Pasta dynia, pieczarki i słonecznik zero waste
-
Wiosenne zielone kopytka
-
Placki owsiane z mąką bananową
-
Kasza gryczana na dziko
-
Zielona zupa z makaronem z pędów chmielu
-
Kiszone pędy dzikiego chmielu
-
Ocet fiołkowy
-
Syrop z fiołka wonnego
-
Romanesco w kremowym sosie z makaronem konjac
-
Korzenny dżem dyniowo-pomarańczowy
-
Potrawka z bakłażanem, pieczarkami i ciecierzycą
-
Sałatka z dzikimi nowalijkami i kwiatami
-
Pesto z jarmużu z chwastami
-
Wino daktylowe na odbudowę krwi (nalewka z daktyli)
-
Grzanki hawajskie z niespodzianką
-
Chleb bezglutenowy na zakwasie z mąką żołędziową i nasionami konopi
-
Pasztet z ciecierzycy z wędzoną śliwką
-
Sałatka z ananasem, żółtym serem w sosie tatarskim
-
Domowy sos tatarski
-
Zupa krem cukiniowo-pieczarkowa z pokrzywą i podagrycznikiem
-
Torcik chałwowo-malinowy
-
Sałatka z czerwoną fasolą
-
Ocet buraczkowy z pomarańczą
-
Sałatka z wędzonym łososiem
-
Ocet mięta, pomarańcza i limonka
-
Ciasto bananowe z mango
-
Komosa z pieczoną brukselką i pesto z pietruszki
-
Makaroniki różane
-
Pasta zero waste z romanesco
-
Seler naciowy kiszony
-
Gulasz z indyka z dynią i pomidorami
-
Makaroniki, czyli migdałowe bezy
-
Seler kiszony z orzechami i rodzynkami
-
Zielone puree
-
Placki zero waste
-
Omlet z szynką, pomidorem suszonym i serem
-
Pomarańczowy sok - moc karotenu
-
Wołowina po burgundzku
-
Zielone risotto
-
Surówka z kiszonej marchewki
-
Imbir, miód, cytryna na odporność
-
Placek ze śliwkami, jabłkiem i mascarpone
-
Nalewka miłorzębowa
-
Sałatka z tuńczykiem
-
Pestkówka na pestkach pigwy
-
Sałatka śledziowa
-
Makaron ryżowy z pak choi i kurczakiem
-
Klops z indyka z papryką, rukolą i serem
-
Kasza jaglana z pieczarkami i ananasem
-
Pasta pieczarkowo-słonecznikowa
-
Nalewka na dziurawcu (lecznicza)
-
Szarlotka kukurydziana
-
Racuchy drożdżowe z twarogiem
-
Aronia kandyzowana
-
Jarzębina kandyzowana
-
Sałatka z fasolą jaś
-
Muffiny daktylowo-karobowe z masłem shea
-
Spaghetti a'la carbonara
-
Bułeczki orkiszowe z ziarnami
-
Ciasteczka owsiane z mąką żołędziową
-
Krakersy z pulpy po soku zero waste
-
Ocet zero waste z resztek pigwy z płatkami róży
-
Schab w sosie śmietanowym z pieczarkami
-
Surówka z kiszonych buraków
-
Ocet buraczkowy z ziołami
-
Kotleciki z ciecierzycy z sosem pomidorowo--śliwkowym
-
Ocet zero waste z płatków róży po winie
-
Ocet warzywny
-
Pigwówka korzenna
-
Mąka z żołędzi
-
Sushi z łososiem wędzonym
-
Filet z kurczaka pieczony w szynce szwarcwaldzkiej
-
Schab dojrzewający , suszzony w pończosze
-
Sałatka krabowa
-
Pierogi z kurczaka
-
Pasztet wołowo-wieprzowy
-
Pasztet drobiowy z pistacjami i żurawiną
-
Kutia bezglutenowa z komosą ryżową
-
Śledzie z jabłkiem w śmietanie
-
Śledzie w sosie tatarskim
-
Pulpety z szynki w sosie pomidorowym
-
Muszle makaronowe z mięsem zapiekane w beszamelu
-
Placki owsiane z musem jabłkowym
-
Pasta z kiszonych nerkowców
-
Kiszone nerkowce na szybko
-
Klasyczne śledzie w oleju
-
Śledzie z estragonem w oleju lnianym
-
Wino z płatków róży naturalnie fermentowane
-
Mus z jabłek, dyni i pigwy bez cukru
-
Bułeczki z sezamem
-
Racuchy na zakwasie ryżowym
-
Nalewka na geranium
-
Ocet z kwiatów nasturcji dla zdrowia i urody
-
Nalewka na szałwii lekarskiej
-
Ocet grzybowy z ziołami
-
Tortilla de patatas
-
Nalewka żurawinowa
-
Ocet żurawinowy z nutą różaną
-
Ocet lawendowy dla zdrowia i urody
-
Nalewka lawendowa na sen
-
Bezglutenowa stefanka z kremem jaglanym
-
Ocet na wzmocnienie serca i oczyszczenie krwi
-
Ocet na odporność i wzmocnienie na miodzie
-
Ocet z szałwii lekarskiej
-
Kiszona marchewka z kurkumą i rodzynkami
-
Kiszona kapusta (domowy sposób zmechanizowany mojego męża)
-
Chili con carne (specjalność mojego męża)
-
Buraczki kiszone z trawą cytrynową
-
Placki warzywne z zakwasem i błonnikiem
-
Kiszona dynia
-
Kiszona marchewka
-
Zupa-krem z kiszonych pomidorów
-
Pesto pietruszkowe z migdałami
-
Kurczak w sosie śmietanowym z nutą curry
-
Wino pietruszkowe św. Hildegardy regenerujące organizm
-
Zielony sok- jesienna moc
-
Pasta z tuńczyka
-
Muffiny kokosowe z galaretką z pigwy
-
Chleb bezglutenowy na zakwasie ciemny z błonnikiem
-
Chleb bezglutenowy na zakwasie owies - sorgo z ostropestem
-
Zakwas bezglutenowy owies-sorgo
-
Szynka drobiowa z szynkowara
-
Ocet żywy hyzop z jabłkiem
-
Pigwa w miodzie
-
Galaretka z pigwy
-
Pasta brokułowa ze słonecznikiem zero waste
-
Pasztet drobiowy do smarowania zero waste
-
Pasta jajeczno-serowa
-
Muffiny dyniowe z serem
-
Gnocci dyniowe z masłem szałwiowym
-
Gołąbki z mięsem i komosą ryżową pieczone w sosie pomidorowym
-
Dżem z głogu pigwy i jabłek
-
Chipsy z jarmużu
-
Spaghetti z dynią i boczkiem w sosie śmietanowym
-
Sałatka z dynią, ciecierzycą i rucolą
-
Ocet pomidorowy z chili, czosnkiem i bazylią
-
Drożdżowe bułeczki z burakiem cukrowym
-
Sałatka z brokułami zero waste
-
Barszcz ukraiński z bobem
-
Miniklopsy w stylu greckim
-
Placki bezglutenowe na kefirze z jabłkiem i nutą różaną
-
Zupa krem z zielonych warzyw
-
Żurawina z gruszką i jabłkiem do mięs i serów
-
Ocet z bluszczyka kurdybanka
-
Placki z twarogiem, jabłkiem i komosą ryżową
-
Gęsta zupa pomidorowa z warzywami
-
Gulasz z indyka z warzywami
-
Bezglutenowy krupnik owsiany
-
Polędwiczki w majeranku z jabłkami
-
Pesto z bazylii z octem z pędów sosny i orzechami nerkowca
-
Ocet z pędów sosny po syropie zero waste
-
Mielone wytłoki i pestki z winogron zero waste
-
Zupa krem porowo-gruszkowy
-
Syrop z melisy, geranium i mięty
-
Tonik naturalnie gazowany z mniszka lekarskiego
-
Sok winogronowy bez cukru na zimę
-
Foccacia bezglutenowa z kwiatami
-
Miodowy syrop tymiankowy na przeziębienie
-
Szybki jabłecznik biszkoptowy
-
Kaszanka na kapuście z grilla
-
Pasta z pieczonych warzyw zero waste
-
Spaghetti z rukolą, chilli i anchois
-
Pakieciki zupowe zero waste
-
Ogórki kiszone w soku własnym z estragonem
-
Zupa z kukurydzą i kurczakiem w stylu meksykańskim
-
Omlet z cukinią i szynką
-
Ocet z zielonych orzechów po syropie zero waste
-
Syrop z zielonych orzechów
-
Antonówka w słoikach
-
Ocet z lubczyku
-
Paprykarz szczeciński domowy
-
Ogórki po szprewaldzku na szybko
-
Nalewka kwiatowa
-
Sałatka z młodej cukini z bazylią w oleju
-
Kapary z nasturcji
-
Pomidorki koktajlowe pieczone w oliwie
-
Nalewka melisowo-miętowa
-
Sałatka z cukinii, ogórków i papryki bez cukru
-
Zielona bomba witaminowa
-
Smalec
-
Pieczeń wołowo-wieprzowa
-
Herbatka relaksująca na dobranoc
-
Pasta z bobu i suszonych pomidorów
-
Sałatka warstwowa z jajami przepiórczymi
-
Antipasti czyli papryczki faszerowane
-
Kompot z całych papierówek
-
Wiśnie marynowane
-
Wiśnie w syropie
-
Tagliatelle z krewetkami i cukinią
-
Tortilla hiszpańska
-
Sałatka z jajami przepiórczymi
-
Odstraszająca mgiełka antykleszczowa
-
Konfitura brzoskwiniowa z rozmarynem
-
Muffiny bananowe z borówkami
-
Mizeria z ogórecznikiem
-
Ogórki konserwowe w occie z ogórecznika i estragonu
-
Ocet z ogórecznika i estragonu
-
Wino naturalnie aromatyzowane płatkami róży
-
Lemoniada z bławatka
-
Placki z młodej cukini i ziemniaków
-
Surówka z cukinią
-
Sałatka z ciecierzycą i cukinią
-
Szarlotka różana
-
Cukier różany
-
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i szpinakiem
-
Chlebek bananowy
-
Koktajl z truskawkami i chia
-
Twarożek z ogórecznikiem
-
Kiszona sałata lodowa
-
Liście babki w cieście
-
Likier z płatków dzikiej róży
-
Konfitura truskawkowa z kwiatem bzu i płatkami róży
-
Szampan z kwiatów bzu czarnego
-
Woda kwiatowo-ziołowa
-
Lasagne ze szpinakiem w sosie pomidorowym
-
Sałatka owocowa z octem różanym
-
Cudowny ocet z płatków róży
-
Ocet z kwiatów bzu czarnego
-
Pesto z podagrycznika
-
Sałatka z zielonymi szparagami
-
Sałatka z białymi szparagami
-
Placki z młodej kapusty
-
Babeczki czekoladowo-kokosowe
-
Zupa z zielonymi szparagami
-
Kapusta pak choi duszona
-
Fermentowana herbatka z bzu lilaka
-
Piróg gryczany biłgorajski łysy
-
Szparagi w słoiku w zalewie
-
Czerwony koktajl z błonnikiem i antyoksydantami
-
Jaglanka z gruszkami
-
Kaszak gryczany z serem
-
Klawisze
-
Zupa krem z białych szparagów
-
Leczniczy ocet z podagrycznika
-
Racuchy drożdżowe z mąką kasztanową i jabłkiem
-
Marynata ze świeżych ziół
-
Sałatka z tuńczykiem
-
Muffinki błyskawiczne z bananem i masłem orzechowym
-
Sałatka z komosą ryżową i szparagami
-
Zupa z chwastów z kaszą jaglaną
-
Herbatka że świeżych ziół i kwiatów z pierwszymi kwiatami bzu czarnego
-
Zielony koktajl z dzikich chwastów na detox i wzmocnienie
-
Szparagi w szynce
-
Szparagi z młodych pędów dzikiego chmielu
-
Banalny sposób na przystawkę do grillowanych mięs
-
Niemiecka sałatka ziemniaczana
-
Ocet z kwiatów mniszka
-
Kiszone pączki i łodygi z mniszka
-
Ocet z kwiatów forsycji
-
Pieczarki faszerowane
-
Ciasto dyniowo- migdałowe
-
Domowa kombucza
-
Risotto z łososiem i groszkiem zielonym
-
Tort bezowy z borówkami, kwiatami magnoli, pierwiosnków, miętą i melisą
-
Sałatka pieczarkowa
-
Herbatka z fermentowanych kwiatów forsycji
-
Racuchy bezglutenowe z kwiatami mniszka
-
Sok z pokrzywy na wiosenny detox i wzmocnienie
-
Sałatka ziemniaczana na zielono
-
Pesto z podagrycznika z czosnkiem niedźwiedzim
-
Klops wołowo- wieprzowy z jajkiem
-
Chleb pszenny na żytnim zakwasie
-
Roladki z szynki z chrzanem i rodzynkami
-
Wiosenna mini beza
-
Wiosenna beza
-
Bezowe kokosanki
-
Rogaliki mocno orzechowe
-
Domowy kisiel z truskawek mrożonych mocno owocowy
-
Pieczeń z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami
-
Woda z brzozy na wiosenne oczyszczenie i wzmocnienie
-
Kaczka wiejska ekologiczna wolno pieczona w majeranku
-
Sałatka wiosenna
-
Zupa fasolowa z cząbrem i majerankiem
-
Gulasz wołowy z warzywami
-
Rosół z ekologicznej kaczki
-
Naleśniki bezglutenowe z kaszy jaglanej
-
Zupa dyniowa z krewetkami
-
Koktajl oczyszczający z wodą brzozową
-
Makaron z czerwonej soczewicy z brokułami
-
Keks mocno bakaliowy
-
Bulion z karpia z makaronem ryżowym
-
Makaron bezglutenowy z serem i boczkiem
-
Filet z indyka faszerowany śliwkami i morelami
-
Szybki torcik z galaretką i mrożonymi truskawkami
-
Surówka z czarnej rzepy
-
Szybka pasta z fasoli i suszonych pomidorów
-
Fasolka po bretońsku z cząbrem do lunchboxa
-
Kaszak jaglany w cieście drożdżowo-kruchym
-
Lunchbox z tuńczyka
-
Pasta ze szprotek z serem i koperkiem
-
Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym
-
Domowy chrzan
-
Frytki z warzyw z piekarnika
-
Sałatka śledziowa
-
Dorsz w sosie ze śmietaną i suszonymi pomidorami
-
Lunchbox z kaszy jaglanej i pieczarek
-
Schabowy w wersji fit w panierce pistacjowej
-
Szybkie danie do lunchboxa
-
Koktajl oczyszczający z błonnikiem
-
Filety z kurczaka faszerowane oliwkami i suszonymi pomidorami
-
Szarlotka bezglutenowa z kokosową bezą
-
Bułki pszenno- żytnie ze słonecznikiem
-
Kurczak i papryką i ananasem
-
Szybkie placki z musem mango i błonnikiem
-
Dynia pieczona z tymiankiem i fetą
-
Rumsztyk z wołowiny z cebulką
-
Puree z pietruszki, pasternaka i ziemniaków
-
Pasta z czarnej fasoli z suszonymi pomidorami
-
Omlet biszkoptowy z suszonymi pomidorami i bazylią
-
Szybkie ciasto bezglutenowe z jabłkami i mascarpone
-
Sałatka lwowska winegret z ciecierzycą
-
Tagliatelle z tuńczykiem i krewetkami
-
Czarna fasolka z masłem i bułeczką
-
Surówka z selera i jabłek
-
Deser z gruszkami z kompotu
-
Kopytka z brokułami
-
Surówka z białej kapusty z morelami i śliwkami suszonymi
-
Sałatka z granatem, pomarańczami i orzechami
-
Omlet z gwiazdnicą
-
Cieciorka w słoikach eko
-
Mus chałwowy z malinami
-
Sałatka makaronowa z sezamem
-
Szampański deser
-
Chleb na zakwasie (na 2 foremki )(można zrobić z 1/2 porcji)
-
Kurczak z orzechami
-
Ocet z geranium
-
Kasza gryczana z boczniakami
-
Mangold - jarzynka z buraka liściowego
-
"Phali Badrijane" czyli gruzińska pasta z bakłażana
-
Zdrowsza wersja rafaello
-
Syrop z geranium (anginowca)
-
Sałatka z serem korycińskim
-
Prześniaki czyli placki z buraków cukrowych
-
tort szwarzwaldzki z kwiatami jesieni
-
Roladki z bakłażana
Przepisy użytkownika Nikita
lubi 88 użytkowników.
Przepisy polubione przez Nikita
-
Tajski makaron z zielonym curry i kukurydzą
-
Zupa pieczarkowa
-
Pączki konfiturą różaną i powidłami
-
Makaron bezglutenowy z boczniakami umami
-
Korzenne ciasteczka ze skórką pomarańczową i orzechami
-
Patriotyczna panna cotta
-
Kisiel z dziką różą i żurawiną
-
Pasztet z pieczonego kalafiora
-
Masło z prażonych pestek dyni
-
Chleb z mąki lnianej
-
Muffiny makowe ze skórką pomarańczową
-
Potrawka z kurczaka z boczniakami
-
Cukinia faszerowana mięsem, kaszą i warzywami
-
Quinoa risotto z shiitake i jarmużem
-
Kolorowa zapiekanka ziemniaczana
-
Syrop z głogu (na serce i stres)
-
Kurczak pieczony w tymianku
-
Keto danie w naleśniku
-
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem i migdałami
-
Omlet z maślakami i ziołem grzybowym
-
Makaron z tempehem smażonym i suszonymi pomidorami
-
Gołąbki w liściach mangoldu
-
Ryba zapiekana na szpinaku
-
Sernik z mascarpone i wiśniami z kokosową kruszonką
-
Pieczone jabłka z farszem kokosowym
-
Pizza - włoski smak w Twoim domu
-
Pierogi w włoskim stylu
-
Pizza domowa we włoskim stylu
-
Pizza
-
Foccacia z pomidorami i oliwkami
-
Włoska focaccia
-
Pizza domowa na cienkim spodzie
-
Polskie ślimaczki we włoskim stylu
-
Pizza z szynką, mozarellą i kaparami
-
Drożdżowe róże nadziane serem feta i suszonymi pomidorami
-
Sardyńskie Culurgiones na kołderce z kremu pomidorowo-paprykowego
-
Mini calzone
-
Pizza Hawajska
-
Domowy makaron z sosem pomidorowym, pistacjami i bazylią
-
Pizza Poesia del gusto
-
Spaghetti z cukinią
-
Pizza dla Ukochanego
-
Spaghetti
-
Frutti di mare
-
Mini ciabatty
-
Szybka pizza z polskim akcentem
-
Drożdżowe bułeczki z batatów
-
Burgery z fasoli adzuki z pistacjami (bezglutenowe)
-
Stek z tuńczyka po sycylijsku
-
Jesienna śliwka
-
Tort tiramisu
-
Jaja faszerowane
-
Zupa z czerwonej soczewicy z dodatkiem curry
-
Sernik pistacjowy na zimno
-
Trufelki kokosowo-migdałowe
-
Pasta z tofu i fasoli z majerankiem
-
Sałatka pełna antocyjanów
-
Świąteczny pasztet z łososia
-
Tatar ze śledzia podany na liściu kapusty
-
Filet karpia duszony w cebuli
-
Gołąbki z dorszem z kaszą jęczmienną w sosie z grzybami
-
Śledzie w oleju lnianym z piklowaną czerwoną cebulą i posypką z piernika
-
Piklowana czerwona cebula
-
Sandacz smażony podany na marynowanej cukinii
-
Łosoś w śmietanowym winnym sosie kaparowym
-
Budyń pistacjowy
-
Karp w galarecie
-
Makaron dla diabetyka i nie tylko
-
Żurek z samopszy
-
Ramen
-
Sałatka owocowa z morelami
-
Makaron z jarmużem i marchewką
-
Ciastka owsiano sezamowe
-
Makaron penne z maślakami
-
Fioletowa zupa kalafiorowa pełna antyoksydantów
-
Pesto superfood
-
Łosoś z pomarańczami i pistacjami
-
Pasta z lędźwianu
-
Herbatka ziołowa na dobranoc
-
Herbata ziołowa imbirowo-pomarańczowo-rozmarynowa
-
Słoneczny koktajl na ponure jesienne dni
-
Ciasteczka migdałowe z orzechami włoskimi i żurawiną
-
Tarta gruszkowo-migdałowa (bez cukru i mąki) - keto
-
Kompot z suszonych owoców
-
Nalewka na kwiatach akacji i bzu czarnego
-
Pasta z tuńczyka z daktylami
-
Sałatka z figą i mandarynką
-
Pasta z bobu zero waste
-
Sos pomidorowy z bazylią na zimę
-
Pistacjowo-migdałowe krakersy (keto)
-
Jesienna sałatka z pieczonych buraków i orzechów z suszoną śliwką
-
Oliwa aromatyzowana bazylią
-
Ciastka półkruche koperty z oliwą z powidłami przepyszne
-
Chleb na liściach chrzanu
-
Zupa krem z dyni z oliwą paprykową
-
Pasta budwigowa (pasta dr. Budwig)
-
Serniki truskawkowy na zimno w słoiku zamknięty
-
Kopytka z kalafiora
-
Gorąca czekolada z kurkumą
-
Makaron cytrynowy z pistacjami i cukinią