Aktywna jesień
Barbara Strużyna
Gdy czasu jest mało a szkoła, praca i codzienne życie nas goni, dodatkowo musimy znaleźć czas na zrobienie posiłku oraz jego zjedzenie. Nie zapominajmy o wyjściu każdego dnia na spacer lub jogging. Trochę szkoda nie nacieszyć oczy pięknymi odcieniami jesieni, posłuchać szelestu rozganianych kolorowych liści i uchwycić ostatnie promienie słoneczne. Aby na to wszystko nie zabrakło czasu musimy sprawnie przygotowywać posiłki. Zaplanowanie ich oraz użycie produktów, które szybko się przyrządza i to na ciepło, to też duży zysk czasu. Płatki owsiane, jaglane lub gryczane, przygotowuje się w 2 minuty i mamy gorące śniadanie. Ugotowane buraczki, to też dobre rozwiązanie w połączeniu z zakwasem i fasolką tworzą pyszną zupkę. A na koniec grzyby, jednym z najlepszych są kanie, nie wymagają specjalnego czyszczenia, smażą się króciutko, a smak? Sami spróbujcie.
Redaktor naczelny portalu: gotujwstylueko.pl - Barbara Strużyna
Artykuł jest opublikowany w magazynie gotuj w stylu eko.pl Nr 22 Jesień 2022
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.