Kotlety z kani
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
jaja - 2 szt.
mąka pszenna - 5 łyżek
sól do smaku
kurkuma z pieprzem - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Roztrzepujemy jaja i je solimy, dodajemy kurkumę z pieprzem, jeszcze raz roztrzepujemy. Mąkę i bułkę tartą też lekko solimy i mieszamy.
Kanie obtaczamy w mące, następnie w jajku i kolejno w bułce tartej.
Smażymy na oleju na lekkim ogniu z obu stron. Zajadamy z surowymi warzywami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.