
Ciasteczka owsiane z musem jabłkowo-selerowym

Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, owies, nabiał krowi
Składniki:
płatki owsiane - 1,5 szklanki
jajko - 1 szt.
miód - 2 łyżki
cynamon - 0,5 łyżeczki
sól - szczypta
jabłka - 2 szt.
seler - 0,5 szt.
masło - 1 łyżeczka
miód (do musu) - 1 łyżka
cynamon - szczypta
Dodatkowe informacje:
Ciasteczka podajemy z musem i kawą.Sposób przygotowania:
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, smażymy na maśle, do miękkości. W między czasie pieczemy seler w temperaturze 200 °C przez 25 minut. Blendujemy. Całość łączymy z cynamonem i miodem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.