Ciastka kasztanowe z solą morską
KasiakRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Konkurs Alce Nero – zima
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 100 g
krem z kasztanów jadalnych Alce Nero - 110 g
jajka - 2 szt.
mąka pszenna - 150 g
soda oczyszczona - 0,5 łyżeczki
sól morska - 0,5 łyżeczki
czekolada gorzka 75% Fair Trade bezglutenowa Alce Nero - 100 g
Dodatkowe informacje:
Przed włożeniem do piekarnika, ciastka możesz dodatkowo posypać jeszcze solą morską.Sposób przygotowania:
W misce umieścić masło, cukier oraz krem z kasztanów jadalnych. Ucieraj do powstania puszystej masy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.