![Placuszki kukurydziane z masłem shea](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-11/14742-photo-main.jpeg)
Placuszki kukurydziane z masłem shea
![](/cache/a32x32/files/users/1754-avatar-1082340161.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Specjalne: Konkurs na najlepszy przepis jesienny z MASŁEM SHEA , dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
mała cebula - 1 szt.
szczypior - 1 garść
Mąka kukurydziana - 50 g
olej kokosowy lub masło shea do smażenia - 2 łyżeczki
Sól i pieprz - 1 szczypta
Dodatkowe informacje:
Placuszki bardzo lubiane są przez dzieci ze względu na lekko słodkawy smak kukurydzy. Opcja dla dorosłych może być z chilli.Sposób przygotowania:
Składniki suche łączymy z ubitym jajkiem oraz z masą z kukurydzy. Smażymy z 2stron na złoty kolor, idealnie sprawdzi się masło roślinne shea, nie obciążające potrawy nieporządanym smakiem, obsypujemy szczypiorkiem lub koperkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.