Tajski kurczak w sosie słodko-kwaśnym
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): tajska
Specjalne: Konkurs - SKARBY KUCHNI TAJSKIEJ Z BIO PLANETE
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
olej do kuchni tajskiej - 2 łyżki
czerwona papryka pokrojona w paski - 1/2 szt.
marchewka, pokrojona w słupki - 1 szt.
plastry ananasa - 3 szt.
cebula - 1 szt.
zielony ogórek - 1/2 szt.
ząbek czosnku - 2 szt.
sos rybny - 2 łyżki
sok z limonki - 2 łyżki
ketchup - 3 łyżki
cukier brązowy - 1 łyżka
skrobia ziemniaczana - 1 łyżeczka
sól i pieprz - do smaku
ryż jaśminowy do podania - 2 torebki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.