Wielkanocne potrawy
gotujwstylueko.pl
Wielkanocne potrawy
Wraz z końcem postu nadchodzi pora na nakrycie stołu i wyłożenie pysznych potraw. Dla tej chwili warto było zachować wstrzemięźliwość w jedzeniu przez 40 dni. Niedziela Wielkanocna nie bez powodu kojarzy się z uroczystym śniadaniem, które wielu z nas tak rzadko ma okazję spożywać powoli i w rodzinnej atmosferze celebrując tę chwilę i smaki towarzyszące Wielkiej Niedzieli. Przygotowaliśmy dla Was zbiór przepisów nie tylko klasycznych, ale także uniwersalnych, każdy znajdzie coś dla siebie. Wszystko w zgodzie z tradycją, ale i nutką nowoczesności, w zgodzie z aktualnymi trendami w żywieniu. Pamiętajmy, jedzmy pysznie, zdrowo i ekologicznie, lecz nie za dużo. Smacznego!
PASZTET Z SOCZEWICY Z KASZĄ JAGLANĄ I PISTACJAMI
LEKKA SAŁATKA ZE SZPINAKU Z WEGAŃSKĄ FETĄ
JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI I AWOKADO
PIECZONA TARTA - OMLET ZE SZCZYPIOREM I RUKOLĄ
ŁÓDECZKI Z SAŁATY RZYMSKIEJ Z JAJKIEM I SEREM BRIE
KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z CHRZANEM
LEKKI SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM Z CZARNEJ PORZECZKI
SERNIK BEZ SERA, WEGAŃSKI, BEZGLUTENOWY ALE ZE SMAKIEM
PANFORTE ŚWIĄTECZNE WŁOSKIE CIASTO
MIGDAŁOWY MAZUREK Z DAKTYLOWYM KARMELEM
Artykuł jest opublikowany w magazynie gotuj w stylu eko.pl Nr 20 WIOSNA 2022
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.