Łódeczki z sałaty rzymskiej z jajkiem i serem brie
Paulina JasińskaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
ogórek kiszony - 2 szt.
rzodkiewka - 4 szt.
pomidory cherry kilkanaście
ser brie - 90 g
kiełki rzodkiewki trochę
pieprz czarny i sól do smaku
Sposób przygotowania:
Na talerzu układamy liście sałaty, a na każdym z liści warzywa. Na wierzchu układając po kawałku jajka i pokrojonego w kosteczkę sera brie. Łódeczkę z sałaty można przewiązać szczypiorkiem, by konstrukcja była wygodniejsza w jedzeniu. Wierzch łódeczek posypujemy kiełkami rzodkiewki. Opcjonalnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.