Pasztet z soczewicy z kaszą jaglaną i prażonymi pistacjami
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, strączkowe
Składniki:
dynia - 1/4 szt.
kasza jaglana ugotowana - 1 szklanka
cebula - 1 szt.
czosnek - 4 ząbki
olej - 2-3 łyżki
koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
rozmaryn - 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
liść laurowy - 1 szt.
papryczka chili do smaku
nasiona chia - 1 łyżka
prażone pistacje - 1 opakowanie
cynamon mielony - 1/2 łyżeczki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.