Lekki sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: desery
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: miody, nabiał, mięso, nabiał krowi
Składniki:
czarna porzeczka (mogą być mrożone) - 350 g
cukier trzcinowy lub ksylitol lub miód - 4-5 łyżki
mielona wanilia - 1/2 łyżeczki
herbata matcha - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Jeśli korzystamy z agaru należy stosować się do zaleceń producenta, zawsze jest dokładnie określona potrzebna ilość agaru do stężenia określonej ilości płynu.Sposób przygotowania:
Porzeczki przebrać i umyć. Przełożyć do garnka i zacząć podgrzewać. Kiedy puszczą sok zdjąć z ognia i zmiksować na gładką masę. Dodać do masy żelatynę (20 g) lub agar agar, cukier lub miód i dobrze rozmieszać. Dodać jogurt ok 4/5 litra wymieszać i przelać do tortownicy. Wstawić do lodówki do stężenia. Po stężeniu przygotować zieloną warstwę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.