Babka migdałowa z białą czekoladą i pomarańczą
noelkaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 80 g
jajko - 3 szt.
mąka - 40 g
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
zmielone migdały - 100 g
POLEWA
biała czekolada - 150 g
śmietana kremówka - 1/3 szklanki
sok z pomarańczy - 1 łyżka
starta skórka z pomarańczy - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Na parze rozpuszczamy czekoladę, dodajemy do niej sok oraz śmietankę. Dosypać skórkę pomarańczową i poczekać, aż zgęstnieje (1-2 godz.).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.