![Pasta alla Norma](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-03/15478-photo-main.jpg)
Pasta alla Norma
![](/cache/a32x32/files/users/1795-avatar-499898533.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
pokrojony w kostkę duży bakłażan - 1/2 szklanki
posiekany czosnek - 1 ząbek
oliwa z oliwek - 8 ml
olej roślinny do smażenia - 1/2 szklanki
starty parmezan - 2 łyżki
mielony czarny pieprz i sól - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
Przygotowanie makaronu: Gotuj makaron przez około 7 minut lub do uzyskania al dente. Często mieszaj makaron, aby się nie sklejał. Odcedź, przelej zimną wodą i ponownie osusz.
Dodaj makaron i wymieszaj ze smażonymi bakłażanami i parmezanem. Mieszaj, aż makaron się pokryje.
Podawaj posypany tartym parmezanem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.