![Tarta ze szpinakiem i kimchi](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-01/13425-photo-main.jpg)
Tarta ze szpinakiem i kimchi
![](/cache/a32x32/files/users/1612-avatar-412713780.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, soja, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 250 g
masło - 200 g
jajko - 1 szt.
śmietana 18% - 2 łyżki
sól - 1/2 łyżeczki
nadzienie:
mała cebula - 1 szt.
świeży szpinak - 200 g
jaja - 2 szt.
Kimchi Old Friends - 200 g
świeżo zmielony pieprz - 1 szczypta
Dodatkowe informacje:
Przepis: Inessa Kim, Old Friends KIMCHISposób przygotowania:
widelcem w kilku miejscach. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 12 min.
Wyjmujemy spód z piekarnika. Układamy na nim równomiernie nadzienie. Wstawiamy z powrotem do piekarnika i pieczemy przez kolejne 30 min. Tatrę podajemy posypaną sezamem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.