• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicypaulina2157Profil
Przeglądasz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione

paulina2157 paulina2157

808

Ilość przepisów dodanych przez użytkownika

3962

Ilość polubionych przepisów

10245

Ilość komentarzy

Suma zgromadzonych punktów: 137787
Punkty wymienione na nagrody: 127050
Pozycja w rankingu: 3

Otrzymano:

Ostatnio dodane przepisy:

  • Pieczona cukinia

  • Caprese z buraków

  • Sałatka z ogórkiem

  • Sałatka z makaronem i rukolą

  • Grochówka

  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami

  • Babka szpinakowa

  • Ciasto czekoladowe

  • Chleb domowy

  • Kruche ciasteczka jaglane

  • Kapusta z grochem

  • Ryba po grecku

  • Zupa grzybowa z łazankami

  • Babeczki bananowe

  • Kapusta grochem i grzybami

  • Szarlotka jaglana z cynamonem i rodzynkami

  • Marynowane rydze

  • Ryż z sosem grzybowo-brokułowym

  • Sałatka z papryką i boczniakami

  • Sałatka z penne i rukolą

  • Sodziaki z jabłkami

  • Warzywne danie

  • Łatwa pizza cebulowa

  • Filet z kurczaka w ziołowo musztardowej marynacie

  • Keks majonezowy

  • Ciasto z kremem orzechowym

  • Udka królika gotowane

  • Pampuchy z sosem kiwi

  • Sadzone na mielonych

  • Sałatka z fetą i pomidorkami

  • Sałatka z makaronem muszelki

  • Sałatka ze szpinakiem

  • Ciasto Stefcia

  • Sałatka na zielono

  • Omlet z pieczarkami, serem i rukolą

  • Zupa truskawkowa z makaronem i miętą

  • Prosty deser na zimno

  • Placki ziemniaczane z sosem z boczniaków

  • Łazanki bezmięsne

  • Sernik bez spodu

  • Schab marynowany gotowany w mleku

  • Ciasto śmietankowe z galaretkami

  • Sero-mak z warstwą kokosową

  • Sernik z czekoladowym spodem

  • Karkówka pieczona z ziemniakami

  • Sos z młodymi ziemniaczkami

  • Pieczone golonki z warzywami

  • Zupa jogurtowo - ziołowa

  • Omlet z pieczarkami i pepperoni

  • Łosoś ze szpinakiem w cieście drożdżowym

  • Zapiekane naleśniki z kukurydzą i brokułem

  • Wątróbka z papryką

  • Pianka z rabarbarem na kruchym cieście

  • Sernik na zimno z jagodami

  • Faszerowane zielone jajka

  • Sałatka z jajkiem i fetą

  • Sernik cytrynowy na zimno

  • Zapiekanka z makaronem i warzywami

  • Ryż z kurczakiem na ketchupie

  • Pączki anielskie

  • Owsianka z truskawkami

  • Czarna fasolka z warzywami

  • Filet z makaronem i sosem jogurtowym

  • Muffiny ze skórką pomarańczową

  • Sałatka z makaronem i czarną fasolką

  • Filet z pieczarkami w curry

  • Sałatka z awokado, mandarynką w syropie klonowym

  • Sałatka z pomidorem i brokułem

  • Focaccia

  • Chleb gryczano pszenny

  • Cukinia z pieczarkami

  • Migdałowe Chia z musem

  • Pieczeń rzymska ze szpinakiem

  • Chleb z suszoną śliwką i ziarnami

  • Zupa pieczarkowo serowa

  • Brotula w ziołach

  • Sorbet truskawkowy z olejkiem miętowym

  • Ryba w sosie pomidorowym

  • Domowy dżem z cukinii

  • Mielone muffiny

  • Racuszki czekoladowe ze śmietaną i borówką

  • Ciasto marchewkowe

  • Gruszki w karmelu

  • Ciasto z kremem jaglanym

  • Filet w sosie z cukinia i paryką

  • Cielaczki z grilla

  • Pasztet z fasoli

  • Podpłomyki ze szpiankiem

  • Tarta z dynią i jarmużem

  • Placuszki dyniowe

  • Kluseczki ziemniaczane ze szpiankiem i pomidorkami

  • Placuszki z mąki ryżowej

  • Makaron kukurydziany z sosem

  • Ciasto śnieży puch

  • Makaron z mięsem mielonym w sosie

  • Sernik z rabarbarem

  • Koktajlz chia

  • Zupa meksykańska z kurczakiem

  • Waniliowe serduszka

  • Kasza gryczana z suszonymi pomidorami

  • Pasta z suszonych pomidorów

  • Surówka z czerwoną kapustą i orzechami nerkowca

  • Sałatka z ziemniakami i czerwoną kapustą

  • Zupa czosnkowa z makronem

  • Pizza ze szpinakiem i jajkami przepiórki

  • Koszyczki z filo z kremem i granatem

  • Sałatka z mozzarellą i buraczkami

  • Surówka z rzepy i prażonych nasion dyni

  • Ciasto ze szpinakiem i białą czekoladą

  • Zupa krem z warzyw

  • Pieczeń drobiowa z fasolką

  • Pieczone pałki

  • Kremówka na cieście francuskim

  • Koktajl z jarmużu i komosy

  • Sałatka z fetą i kurczakiem

  • Sałatka z sardynkami

  • Deser z pigwą i kaszą manną

  • Jajka z łososiem i brokułem

  • Sałatka z kabanosem i makaronem

  • Pizza z czosnkiem

  • Ciabatta z zapiekanką

  • Placuszki warzywne

  • Galaretkowe ciasto

  • Swojskie ziemniaczki

  • Ciasto imbirowe z marchewką

  • Roladki z boczku z buraczkami

  • Sałatka z opieńką i szpinakiem

  • Potrawka z rydzów i kaszy

  • Mielone pałki z czerwoną fasolą

  • Pieczarki po rusku

  • Pierogi z opieńką

  • Karczek z czosnkiem i cebulą

  • Kalmary z papryką

  • Pikantne frytki z selera

  • Sałatka z węgorza

  • Gruszki z kremem czekoladowym i granatem

  • Sałatka z kukurydzą i kiwi

  • Pampuchy z sosem truskawkowo- poziomkowym

  • Sałatka z ravioli

  • Sałatka z papryką i sezamem

  • Kisiel śliwkowy

  • Omlet z suszonymi śliwkami i sosem

  • Deser z figą

  • Koszyczki z naleśników z kurkami

  • Roladki z orzechami

  • Jabłka w sosie imbirowym

  • Pasta twarogowa ze słonecznikiem

  • Makaron razowy ze szpinakiem

  • Aromatyczny kurczak pieczony z warzywami

  • Deser owocowy

  • Sakiewki mięsno- warzywne

  • Zapiekanka z cukinią i marchewką

  • Ciasto z bananem i pestkami dyni

  • Chlebek z majerankiem i pestkami dyni

  • Ciasto na zimno z czarną porzeczką

  • Sałatka z mango fetą i jagodami

  • Schab grillowany w marynacie z trawą cytrynową

  • Leczo z kurczakiem

  • Ciasto salceson w czereśniami

  • Faszerowane pomidorki

  • Sałatka z botwinką i śledziami

  • Sałatka z makaronem razowym i rukolą

  • Kurczak z warzywami w sosie śmietanowym

  • Gulasz warzywny

  • Ziołowa oliwa

  • Makaron z wiejską

  • Babeczki z masą kajmakową

  • Zupa z czerwonej fasoli z pomidorami

  • Sałatka z serkiem i orzechami

  • Krem cappuccino z kawałkami czekolady

  • Pulpety gotowane w kapuście

  • Sałatka z bakłażana i kapusty

  • Sałatka z jabłkiem i serem pleśniowym

  • Suflet pomarańczowy

  • Filet w kokosie

  • Sałatka z boczkiem i suszonymi pomidorami

  • Szaszłyki z krewetek

  • Ciasto ryżowe

  • Grillowane banany

  • Jabłka z rodzynkami i sosem z szampana

  • Zupa krem z marchewką i chili

  • Pierniczki trochę dietetyczne

  • Wiśniowe placuszki z makiem

  • Naleśniki kawowe z serkiem

  • Surówka z melona i borówek

  • Pękaty chlebek na sodzie

  • Filet grillowany z pietruszką

  • Najlepsza nalewka z aronii

  • Filet w marynacie czosnkowo rodzynkowej

  • Zupa szczawiowa z botwinką

  • Sałatka na rukoli z grzankami

  • Sałatka z grejpfrutem i kurczakiem

  • Halibut z pieprzem cytrynowym i talarkami

  • Jajka w foli na grillowanych warzywach

  • Ciasto marchewkowe błyskawiczne

  • Sałatka z brokułem i oliwkami

  • Kurki z filetem w sosie

  • Omlet z malinami i rodzynkami

  • Potrawka z królika z kluskami

  • Sałatka ziemniaczana z warzywami

  • Śledzie z cebulką i płatkami chilli

  • Słone ciasteczka z sezamem

  • Sałatka z ziarnami słonecznika

  • Brownie z orzechami

  • Muffiny z powidłami

  • Powidła śliwkowe

  • Wytrawne gruszki

  • Sałatka z awokado, mandarynką w syropie klonowym

  • Zupa pieczarkowo paprykowa

  • Sałatka z grzankami i pomidorkami

  • Makaron z pomidorkami

  • Zupa szczawiowa z grzankami

  • Zupa pieczarkowa z serem pleśniowym i makaronem

  • Schab gotowany w mleku

  • Dorada na kaszy pęczak i warzywach

  • Wytrawny omlet na białkach

  • Filet z kurczaka na ogórkach

  • Krem jaglany z musem i granatem

  • Otwarte ciasto z porzeczkami i agrestem

  • Zapiekanka warzywna

  • Spaghetti z sosem z pieczarkami

  • Pstrąg tęczowy w galarecie

  • Stek z tuńczyka grillowany z papryką

  • Schab w musztardzie

  • Zupa krem paprykowa

  • Sałatka z ciecierzycą

  • Ciasto z jabłkami

  • Polędwiczki w sosie

  • Babeczki Kraina lodu

  • Chałka waniliowa na maślance

  • Waniliowy omlet z bananem

  • Ziemniaczane kuleczki

  • Filet z kurczaka w sosie z pomidorkami

  • Babeczki z kaszą manną

  • Filety faszerowane wątróbką

  • Udka z imbirem i miodem

  • Muffiny z bakaliami

  • Ciasto z rabarbarem i jabłkami

  • Ruskie koła

  • Pomidory z farszem

  • Kotlety drobiowo warzywne

  • Tarta śmietanowa z malinami

  • Sałatka z brokuła z fetą

  • Sałatka tropikalna

  • Sałatka z tuńczykiem i fasolką

  • Herbatnikowa chatka

  • Ślimaczki z masą szpinakową

  • Bułeczki z serkiem

  • Szynka z indyka lampart

  • Dewolaje warzywne w sosie pleśniowym

  • Ciasto marchewkowo burakowe

  • Udka w marynacie ziołowej pieczone z ziemniakami

  • Pałki kurczaka w marynacie miodowej

  • Sałatka z tortellini i serkiem

  • Masło smakowe

  • Sałatka z fetą i kuskusem

  • Ślimaczki cynamonowo waniliowe

  • Dwukolorowe ciasteczka

  • Domowy budyń dla dzieci

  • Sałatka ze szpinakiem i gruszką

  • Fale dunaju z gruszkami i kremem cytrynowym

  • Jabłka z kaszą jaglaną

  • Schab po domowemu

  • Filet pod pierzynką

  • Omlet żytni ze szpinakiem

  • Sałatka ze szpinakiem i kurczakiem

  • Paprykarz z wędzonym dorszem

  • Roladki z indyka z serkiem

  • Marynowana papryka

  • Faworki waniliowe z octem

  • Bułeczki z nadzieniem szpinakowym

  • Proste ciasto ze śliwkami i borówkami

  • Ciasto z brzoskwiniami i pianką

  • Filet w mleczku kokosowym z curry

  • Placuszki z jagodami i żurawiną

  • Ciasto jagodowo-brzoskwiniowe

  • Sałatka z łososiem i brokułem

  • Cebularze z makiem

  • Filet z papryka i cebulką

  • Deser z melona

  • Barszcz grzybowy z zacierką

  • Sałatka z rzodkiewką i pomidorem

  • Lazania dla dwojga

  • Krokiety z boczniakami i serkiem

  • Tarta z rabarbarem

  • Pstrąg tęczowy w porach

  • Biała kiełbaska w boczku i kapuście

  • Warzywa z oliwą z białej trufli

  • Oponki waniliowe

  • Wielkanocna babka cytrynowa

  • Wielkanocne jajka-galaretki

  • Krewetki w sosie z szafranem

  • Zupa krem z zielonego groszku

  • Grzanki z bagietki

  • Spaghetti z sosem pomidorowym

  • Faszerowane spaghetti papryki

  • Babeczki z awokado i daktylami

  • Sałatka z gotowanym łososiem

  • Sałatka z awokado i mandarynką w syropie klonowym

  • Grillowany łosoś w imbirze z orzechami nerkowca

  • Filet w marynacie czosnowo-rodzynkowej

  • ,,Jasiek'' z farszem

  • Zdrowe masło awokado

  • Trufle z awokado i pomarańczą

  • Babeczki z masą z awokado i czekolady

  • Kruche waniliowe ciasteczka

  • Pierniczki

  • Zupa z groszku z zacierką

  • Skrzydełka w marynacie miodowo-cytrynowej

  • Tarta ze śliwkami i twarożkiem

  • Pierogi dla dzieci

  • Babka z kisielem wiśniowym

  • Muffiny z jabłkiem

  • Placuszki kokosowe

  • Filet w marynacie jogurtowej z rozmarynem

  • Cebularze z pieczarkami

  • Zupa pieczarkowa na rosole

  • Szarlotka w kokilce

  • Sałatka z jajkiem

  • Zapiekane w koglu figi

  • Pieczony, faszerowany ryżem i pieczarkami kurczak

  • Nalewka z aronii

  • Babka cytrynowa z kisielem

  • Słodziaki z jabłkiem

  • Sałatka śledziowa

  • Omlet kokosowy z pomarańczą

  • Biała kiełbasa pieczona w musztardzie

  • Sałatka z kurczakiem i pomarańczą

  • Szarlotka z dżemem brzoskwiniowym

  • Barszcz ukraiński z czarną fasolką

  • Pierogi żytnie z kapustą i pieczarkami

  • Pasta z makreli i kuskusa

  • Jabłka w cieście z czekoladą

  • Potrawka z kurczakiem i ciecierzycą

  • Makaron z pstrągiem tęczowym i sosem

  • Brokułowo-ryżowe kotleciki

  • Krupniczek dla dzieci

  • Sałatka z orzechami i pomidorem

  • Łaciate ciasto z gruszką

  • Tortilla z serem i szynką

  • Ciasto ''Pianka''

  • Paluszki z ciasta francuskiego

  • Filet z grejpfrutem i kiełkami

  • Brokuł w sosie jogurtowym

  • Zupa krem z białych warzyw

  • Grillowany filet w sosie pomidorowym

  • Filet grillowany

  • Kluski śląskie z sosem borowikowym

  • Sałatka z makrelą i żółtym serkiem

  • Bananowiec

  • Pieczona ryba przekładana warzywami

  • Makaron z sosem mięsno-paprykowym

  • Muffiny daktylowe

  • Surówka z kalarepy i pomarańczy

  • Surówka z kalarepy i marchewki

  • Tani żurek z ziemniakami

  • Dzwonko-karp w panierce migdałowej

  • Kapusta z grochem i pieczarkami

  • Makaron z serkiem i malinami

  • Kiełbasa na cebuli z pieczarkami

  • Placki po węgiersku

  • Pieczone purre

  • Zupa rybna

  • Muffiny z truskawkami

  • Rydze z kurczakiem

  • Domowe pyzy

  • Syrop z czarnego bzu

  • Gulasz z wołowiny i kapusty włoskiej

  • Zupa z boczniaków i mrożonych warzyw

  • Makaron z sosem z kurczaka, groszku i marchewki

  • Mazurek królewski

  • Gołąbki drobiowe z cebulką

  • Ciasto ze śliwkami

  • Sałatka z filetem i serem bałkańskim

  • Ciasto salceson z gruszką

  • Kotlety z ciecierzycą i rzeżuchą

  • Zupa krem grzybowa z mini grzankami

  • Ciasteczka z inką

  • Pieczeń mięsna

  • Sałatka kuskus z rybą

  • Sałatka z tortellini

  • Barszcz ukraiński

  • Kasza manna dla dzieci

  • Wątróka z boczniakami

  • Brotula pieczona w soli morskiej z warzywami

  • Kluski śląskie w sosie mięsnym

  • Naleśniki mocno owocowe

  • Jajka w foli na grilowanych warzywach

  • Sałatka zgrejfrutem i kurczakiem

  • Deser owocowy z orzechami i syropem

  • Zupa jarzynowa-wiosenna

  • Plaki ziemniaczane z boczniaków

  • Sałatka z kiwi i awokado

  • Sałatka z kiszoną kapustą

  • Deser z budyniem i truskawkami

  • Torcik truskawkowy

  • deser bananowo-truskawkowy

  • Sałatka owocowa z truskawkami

  • Leczo na zimę

  • Ciasto czereśniowe

  • Stonoga dla dzieci

  • Chleb mieszany z oregano

  • Chleb z czarnuszką

  • Roladki z fetą i oliwkami

  • Słone rogaliki

  • Śniadaniowe bułeczki z kruszonką

  • Chleb ziarnisty z otrębami

  • Chleb żytni z ziarnami

  • Ciasto tęczowe

  • Zupa borowikowa z makaronem penne

  • Omlet ze szpinakiem

  • Babeczki ze szpinakiem

  • Sałatka z mozzarellą

  • Ciasto jogurtowe z galaretkami

  • Jajka w koszulce na szpinaku

  • Zupa z boczniaków

  • Ciasto marchewkowo orzechowe

  • Gulasz z czerwoną kapustą

  • Sałatka z rukolą i fetą

  • Pękaty chlebek

  • Krewetki z kolendrą

  • Paprykarz z wędzonej makreli

  • Halibut z pieprzem cytrynowym

  • Owocowa sałatka

  • Murzynek czekoladowy

  • Ciasto pomarańczowe

  • Paszteciki z kapustą w cieście francuskim

  • Dorsz na parze i puree z batatów

  • Makaron z sosem marchwią i groszkiem

  • Chleb samo ziarno

  • Schab gotowany marynowany w czosnku

  • Kanapka myszka

  • Zielone naleśniki z serkiem i ażurkiem

  • Placuszki z otrębami

  • Knedle z kaszą manną i bananami

  • Makaron z owocami dla dzieci

  • Placuszki owsiane z grejpfrutem

  • Ciastka owsiane z jabłkami

  • Ciasto na maślance ze śliwkami

  • Gulasz z czarną fasolką

  • Cukinia faszerowana kaszą dietetyczna

  • Domowy sękacz

  • Dżem z cukinii

  • Ryba w cieście naleśnikowym z mąki żytniej

  • Naleśniki malinowe dla dzieci

  • Smażony oscypek z pomidorkami

  • Zapiekanka ryżowa

  • Caprese z sosem ziołowym

  • Faszerowane muszle krakowską

  • Mus owocowy z miętą

  • Owocowa sałatka z malinami

  • Tarta z serkiem i truskawkami

  • Makaron w żółtych pomidorach z rukolą

  • Makron z granatem i serkiem

  • Zupa z porem i łososiem

  • Surówka z pora z ziarnami

  • Kogel mogel z malinami i ciastkami

  • Grillowane warzywa na rukoli

  • Omlet z rukolą i pieczarkami

  • Sałatka z rukolą i pestkami dyni

  • Babeczki na białkach z szafranem

  • Sałatka z kolorowym makaronem

  • Tortilla po meksykańsku

  • Pomidory faszerowane kaszanką

  • Mus z jabłka i melona

  • Deser z melonem i sosem balsamicznym

  • Tarta z budyniem i truskawkami

  • Filet w sosie z pora z chrzanem

  • Ciasto z truskawkami i kruszonką

  • Sałatka konserwowa

  • Sałatka z czarną oliwką

  • Kolorowe kulki serowe

  • Francuskie rożki z twarożkiem

  • Tortilla z wędzonym łososiem

  • Zupa brokułowa z makaronem i serkiem

  • Strudel jabłkowo orzechowy

  • Omlet z pomidorami i pieczarkami

  • Pizza z białym sosem i pomidorami

  • Sałatka z gruszką i serem

  • Gruszka z camembertem

  • Nadziewany schab

  • Śliwki na gorąco

  • Kudłacze

  • Ciasto bananowe z galaretką

  • Ryba po grecku według mojego przepisu

  • Paszteciki z kapustą

  • Sałatka z makaronem i pieczarkami

  • Sałatka z jajkiem i pomidorem

  • Szarlotka z pigwą

  • Orzechowe babeczki

  • Sałatka z rukolą i żółtym pomidorem

  • Pstrąg tęczowy w papilotach z warzywami i serem

  • Camembert z ananasem

  • Rybka z fasolką i sosem dla najmłodszych

  • Makaronowe muszle z mięsem

  • Ciasto z ananasem

  • Zupa krem z kukurydzy

  • Ciasto ze szpinakiem i truskawkami

  • Sałatka z jajem

  • Deser Pożegnanie truskawki

  • Pulpety w młodej kapuście

  • Warzywa do obiadu

  • Faszerowana cukinia

  • Pieczone placki z cukinii i pieczarkami

  • Ciasto piaskowe

  • Pulpety w sosie z makaronem

  • Udka z grejpfrutem

  • Zielone risotto

  • Makaron z pieczarkami i natką

  • Sałatka z fasolką szparagową i mięsem

  • Roladki z boczkiem i cebulką

  • Gotowane roladki z botwinką

  • Koktajl jagodowy na maślance

  • Ciasteczka z dynią

  • Jajka na słodko

  • Szarlotka z imbirem i pomarańczową pianką

  • Lody śmietankowe z malinami

  • Deser z kaszą jaglaną

  • Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki i bitą śmietaną

  • Ciasto z owocami

  • Kruche ciasto ze śliwką

  • Deser z borówkami

  • Rosół z kluseczkami lanymi

  • Muffiny pomarańczowe pieguski

  • Tarta z borówkami

  • Kotlety z ciecierzycy

  • Rolowana pieczeń z jajkiem

  • Pierogi szpinakowe

  • Deser truskawkowy na waflach pszennych

  • Odsmażany chleb z salsą pomidorową

  • Schab w marynacie z cytryną

  • Schab duszony w pomidorach

  • Chłodnik na maślance z rzodkiewką

  • Otrębowy omlet z truskawkami

  • Zupa koperkowa mojej mamy

  • Ciasto z truskawkami i galaretką

  • Owsianka z kiwi

  • Jajka w koszulce w salsie pomidorowej

  • Muffiny z czereśniami

  • Sałatka z pędami bambusa

  • Budyń bananowy dla dzieci

  • Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego

  • Grillowana marynowana karkówka

  • Murzynek z mascarpone i truskawkami

  • Sałatka z cieciorką

  • Gofry z truskawkami

  • Sernik na herbatnikowym spodzie z truskawkami

  • Bagietka zapiekana z pomidorami

  • Chłodnik malinowy

  • Bułki razowe z jagodami goji

  • Marchew z porem do obiadu

  • Schab pieczony w płatkach

  • Ciasto marchewkowo-jabłkowe z migdałami

  • Wytrawna tarta cebulowa

  • Faszerowane papryczki

  • Drobiowa potrawka z ryżem i warzywami

  • Schab w siose z serka pleśniowego z tymiankiem

  • Babka czekoladowa

  • Szaszłyki z filetem w marynacie jogurtowej

  • Deser z musem morelowym

  • Żurek w chlebku

  • Placuszki z makrelą

  • Sałatka kalafiorowo brokułowa

  • Beza z malinami

  • Makaron z brokułem i jajkiem dla dzieci

  • Krem z białej czekolady

  • Tortilla z czerwoną kapustą

  • Sałatka z szynką i makaronem

  • Omlet z pieczarką i cukinią

  • Sałatka z grzankami

  • Ryba z cukinią i marchewką

  • Filet nadziany twarożkiem

  • Nachos

  • Makaron z bakłażanem i filetem w sosie

  • Makaron z sosem pietruszkowym

  • Buraczane babeczki

  • Bakłażan zapiekany z łososiem

  • Karczek z czarną fasolką w kapuście

  • Sadzone na bocznikach

  • Sałatka z makrelą i bakłażanem

  • Deser z awokado i jogurtem greckim

  • Schab z herbatą

  • Sałatka z zielonym kalafiorem

  • Krokiety ziemniaczane

  • Zielony kalafior z łososiem

  • Ryż trzy kolory z pstrągiem tęczowym

  • Deser z waflem ryżowym

  • Tarta z łososiem i mozzarellą

  • Warkocz z łososia na rukoli

  • Sałatka ziemniaczana

  • Mus łososiowy

  • Medaliony łososia z sadzonym

  • Ryżowy misz masz

  • Gulasz z makaronem

  • Deser z kiwi i dżemem

  • Wołowina w winie

  • Beza ze śmietaną i owocami

  • Tarta jabłkowo-bananowa

  • Bułki na parze z sosem bananowym

  • Ryba w sosie szpinakowym

  • Pasta z białej fasoli

  • Ryba pod porem i śmietaną

  • Ciasto trzy kolory

  • Flaczki z boczniaków

  • Placuszki z kukurydzą i porem

  • Sałatka z sosem jogurtowym

  • Sałatka z mandarynką

  • Blok drobiowy

  • Zapiekanka grzybowa z ziemniakami

  • Śledzie w curry

  • Sałatka warstwowa z burakami i makrelą

  • Lody rabarbarowe

  • Zupa krem ze szparagów i pora

  • Muffiny z rabarbarem

  • Ryba z papryką

  • Filet w sosie śmietanowym z nutą tymianku

  • Ziemniaki w mundurkach faszerowane łososiem

  • Koktajl z kiwi

  • Łosoś w sosie z grejpfruta z koperkiem

  • Makaron tagliatelle w sosie pomidorowym z bakłażanem i papryką

  • Schab po warszawsku

  • Ryżowo jabłkowe serca

  • Placuszki z pieczarkami i kaszą gryczaną

  • Zapiekany chleb z filetem

  • Pasztet z papryką i pieczarkami

  • Ciasto marchewkowe

  • Owocowa sałatka z awokado

  • Pasta z awokado

  • Deser z paluszków karpatkowych

  • Czekoladowo- pomarańczowe serca

  • Filet z zielonym makaronem i sosem

  • Boczniaki z brokułem w sosie

  • Czekoladowe pancakes z twarożkiem

  • Ryż z sosem grzybowo - brokułowym

  • Owocowa sałatka na ryżu

  • Tort naleśnikowy ze szpinakiem

  • Kulki ryżowe

  • Roladki schabowe z majonezem i ketchupem

  • Koszyczki z łososiem

  • Schab w sosie curry z papryką

  • Marchew z papryką do obiadu

  • Chlebek cynamonowy z jabłkami

  • Chleb na ziemniakach z kaszą gryczaną

  • Przepiórcze gniazdka

  • Ciasteczka owsiano- pomarańczowe

  • Karczek w sosie pomidorowo - warzywnym

  • Deser kremowy

  • Kapuśniak na kapuście włoskiej z kabanosem

  • Roladki z szynki z suszonymi pomidorami

  • Żeberka z anyżem

  • Jabłka pieczone z dżemem wiśniowym

  • Deser pieguskowy banan

  • Sałatka z mandarynką i suszonymi pomidorami

  • Schabowe roladki z marchwią i sosem

  • Filet w sosie paprykowym

  • Buraki z purre ziemniaczanym

  • Sałatka z kurczakiem i fasolą

  • Kasza z boczniakami

  • Pieczarkowa zupa na mleku z kaszą gryczaną

  • Banany pod kołderką

  • Sałatka z wątróbką

  • Makaron z wątróbką

  • Szybki pilaw z cielęciną

  • Owsianka z musem z ananasa i mango

  • Tarta kakaowa z gruszką

  • Sałatka z soczewicą

  • Łosoś w sosie brokułowym

  • Miodowy łosoś

  • Filet w sosie piernikowym

  • Sałatka z grejpfrutem w słodko - ostrym sosie

  • Kukurydza w boczku

  • Gruszki ze śliwkami w sosie

  • Spaghetti z sosem ziołowym

  • Marchewka na słodko

  • Deser z kaki

  • Omlet z bananem i kaki

  • Buraki ze szpinakiem

  • Migdałowa babka z białek

  • Omlet z marchewką i żurawiną

  • Surówka z czarnej rzepy z selerem

  • Zupa brokułowa na mleku

  • Ciasto drożdżowe smażone

  • Sałatka z rukoli i smażonej mozzarelli

  • Deser z jabłkami, imbirem i bezą

  • Sałatka z selerem i śliwką

  • Makaron z ananasem

  • Ananas w sosie krówkowym

  • Sałatka z makrelą wędzoną

  • Zapiekany omlet z mozzarellą

  • Clafoutis z czereśniami

  • Sos grzybowo - koperkowy

  • Pierożki z truskawkami i serkiem brzoskwiniowym

  • Marynowane żeberka

  • Zawijaski

  • Pomidory z jajkiem w koszulce

  • Truskawkowa fantazja

  • Koreczki z pomidorkami cherry

  • Sałatka z ryżem i pomidorkami cherry

  • Surówka z czerwonej kapusty i marchwi

  • Ryba w marynacie

  • Ryba w liściach winogronu

  • Tortellini w sosie serowym

  • Koktajl miętowo-bananowy

  • Soczewica w sosie pomidorowym

  • Ryba w cieście czosnkowym

  • Sałatka z kozim twarogiem

  • Schab w lubczyku

  • Szaszłyki z wątróbką

  • Torcik szpinakowy

  • Filet w sosie z rabarbarem

  • Serowe tulipanki

  • Tarta rabarbarowa

  • Dorsz w sosie miętowym

  • Sałatka z rukola i pomidorkami

  • Omlet z rukolą i pomidorkami

  • Filet z czosnkiem i rozmarynem

  • Duet gruszkowo- malinowy

  • Deser śliwkowy

  • Rolada makowa z kremem jogurtowym i malinami

  • Roladki z kiszoną kapustą

  • Murzynek ze śliwkami

  • Jeżyny w sosie jajecznym

  • Gruszki w sosie z wanilią

  • Łódeczki z cykorii

  • Ryba pieczona w paście

  • Pilaw z grzybami

  • Roladki drobiowe z rukolą

  • Pianka śmietankowa z jagodami

  • Faszerowany kabaczek

  • Sałatka z roszpunką, pomidorkami i czarnuszką

  • Cukinia faszerowana kaszą gryczaną

  • Sałatka z rukolą i kaszą gryczaną

  • Filet w sosie z pomidorkami koktajlowymi

  • Ryba w sosie maślanym z pomidorkami

  • Muffiny z jagodami goji i trawą cytrynową

  • Sałatka z kalmarami i fasolką

  • Bób w sosie śmietanowym

  • Jeżynowo-malinowy duet

  • Sałatka z fasolką szparagową i ziemniakami

  • Pieczona cykoria w sosie jeżynowym

  • Placuszki z jagodami

  • Sałatka z makaronem razowym

  • Sałatka z kurczakiem makaronem i lodową

  • Sałatka z botwinki

  • Sakiewki ryżowo-truskawkowe

  • Mini gołąbki z botwinki

  • Deser bananowy z granatem

  • Deser jagodowy z kaszą manną

  • Frittata z bobem i papryką

  • Deser mix owocowy

  • Pożywny chłodnik

  • Grillowany karmazyn z tymiankiem

  • Sałatka z granatem

  • Owocowa sałatka

  • Chłodnik pomidorowy z tortellini

  • Sałatka z zielonych szparagów

  • Zupa krem ze szparagów i pora

  • Stek z rekina

  • Skrzydełka grejpfrutowo-miętowe

  • Schabowy w orzechowym sosie

  • Sałatka z bakłażanem i kapustą.

  • Filet w sosie ze szczypiorkiem

  • Sałatka z kurczakiem i pomarańczą

  • Pudding ryżowy z mleczkiem kokosowym

  • Sałatka jajeczna z twarożkiem

  • Spaghetti z wędzonym pstrągiem

  • Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem

  • Nadziany bakłażan

  • Sałatka z ziemniakami i kapustą kiszoną

  • Sałatka z brukselką

  • Jajecznica z groszkiem i wędzonym łososiem

  • Ryba z groszkiem

  • Łosoś ze szparagami w sosie ziołowym

  • Fasolka po mojemu

  • Deser z brzoskwiniami

  • Rolada makowo-bananowa

  • Masło roślinne

  • Deser z brzoskwinią

  • Chleb ziemniaczany z kminkiem

  • Placuszki marchewkowe

  • Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach

  • Surówka z melona

  • Biszkoptowy omlet z jabłkiem

  • Omlet z twarożkiem i bananem

  • Wrapy ziołowe

  • Omlet biszkoptowy z pomarańczą

  • Pasta z paluszków krabowych

  • Zupa krem z pulpetami z łososia

  • Ciastka musli

  • Sałatka z granatem i mozzarellą

  • Filet z granatem

  • Pomidorowa owsianka

  • Łosoś z imbirem i warzywami

  • Bulion z pulpetami

  • Omlet z peperoni i suszonymi pomidorami

  • Deser z kiwi

  • Jajka faszerowane awokado

  • Omlet z fetą i bazylią

  • Sałatka z pomelo

  • Roladki z serkiem i cukinią

  • Deser z aronii

  • Chleb z czarnuszką i pestkami dyni

  • Sałatka z łososiem

  • Zupa z dyni na słodko

  • Koktajl grejpfrutopwy z jagodami

  • Sałatka w skórce grejpfruta

  • Deser z grejpfrutem

  • Owsiane ciasteczka pomarańczowe

Więcej przepisów

Przepisy użytkownika paulina2157
lubi 123 użytkowników.


Przepisy polubione przez paulina2157

  • Ciasto na zimno z czarną porzeczką

  • Karczek z czosnkiem i cebulą

  • Ananas w sosie krówkowym

  • Sałatka z brokułem i oliwkami

  • Pieczone pałki

  • Ciasto śnieży puch

  • Ciasto z rabarbarem i jabłkami

  • Sałatka warstwowa z burakami i makrelą

  • Sałatka z serkiem i orzechami

  • Cebularze z makiem

  • Muffiny z rabarbarem

  • Wytrawny omlet na białkach

  • Jabłka z rodzynkami i sosem z szampana

  • Łatwa pizza cebulowa

  • Wytrawne gruszki

  • Paszteciki z kapustą

  • Rolada makowa z kremem jogurtowym i malinami

  • Omlet z peperoni i suszonymi pomidorami

  • Spaghetti z wędzonym pstrągiem

  • Brokułowo-ryżowe kotleciki

  • Zapiekany chleb z filetem

  • Pasta z makreli i kuskusa

  • Zupa brokułowa z makaronem i serkiem

  • Pampuchy z sosem kiwi

  • Ryba pieczona w paście

  • Schab duszony w pomidorach

  • Filet z zielonym makaronem i sosem

  • Placuszki marchewkowe

  • Sałatka z wątróbką

  • Sałatka z węgorza

  • Cebularze z pieczarkami

  • Placuszki z pieczarkami i kaszą gryczaną

  • Filet w marynacie jogurtowej z rozmarynem

  • Karczek z czarną fasolką w kapuście

  • Kukurydza w boczku

  • Deser kremowy

  • Surówka z rzepy i prażonych nasion dyni

  • Zupa grzybowa z łazankami

  • Pieczone golonki z warzywami

  • Koktajl z jarmużu i komosy

  • Kudłacze

  • Pizza z czosnkiem

  • Chleb żytni z ziarnami

  • Brokuł w sosie jogurtowym

  • Deser z budyniem i truskawkami

  • Sałatka z papryką i boczniakami

  • Kruche waniliowe ciasteczka

  • Faszerowane spaghetti papryki

  • Filet w sosie z pora z chrzanem

  • Wątróka z boczniakami

  • Makaron z serkiem i malinami

  • Schab w sosie curry z papryką

  • Omlet kokosowy z pomarańczą

  • Makaron kukurydziany z sosem

  • Zupa z boczniaków i mrożonych warzyw

  • Kapuśniak na kapuście włoskiej z kabanosem

  • Sałatka ziemniaczana z warzywami

  • Budyń bananowy dla dzieci

  • Racuszki czekoladowe ze śmietaną i borówką

  • Szarlotka z imbirem i pomarańczową pianką

  • Tarta z borówkami

  • Bób w sosie śmietanowym

  • Omlet z twarożkiem i bananem

  • Sałatka z makaronem razowym i rukolą

  • Pierogi z opieńką

  • Pieczone placki z cukinii i pieczarkami

  • Warzywa z oliwą z białej trufli

  • Marchew z papryką do obiadu

  • Sos z młodymi ziemniaczkami

  • Omlet z pomidorami i pieczarkami

  • Ciasto marchewkowo burakowe

  • Jabłka w cieście z czekoladą

  • Roladki z kiszoną kapustą

  • Deser truskawkowy na waflach pszennych

  • Zupa rybna

  • Ryba z cukinią i marchewką

  • Deser śliwkowy

  • Pilaw z grzybami

  • Deser z borówkami

  • Kulki ryżowe

  • Sałatka z makaronem i pieczarkami

  • Brotula w ziołach

  • Sadzone na mielonych

  • Muffiny pomarańczowe pieguski

  • Cielaczki z grilla

  • Makron z granatem i serkiem

  • Mielone muffiny

  • Sałatka z rukoli i smażonej mozzarelli

  • Omlet żytni ze szpinakiem

  • Żeberka z anyżem

  • Bagietka zapiekana z pomidorami

  • Spaghetti z sosem z pieczarkami

  • Ciasto trzy kolory

  • Zapiekanka warzywna

  • Zupa krem paprykowa

  • Jabłka w sosie imbirowym

  • Tani żurek z ziemniakami

  • Surówka z kalarepy i marchewki

  • Gulasz z makaronem

  • Mus łososiowy

Więcej przepisów

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 182712 Renixx Renixx
  • 163366 gosia56 gosia56
  • 137787 paulina2157 paulina2157
  • 132460 Stokrotka Stokrotka
  • 120500 Nikita Nikita
  • 115505 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 111959 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 70893 dorotaDS dorotaDS
  • 67298 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 63680 annaeko annaeko
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).