Waniliowe placuszki Narzeczonej
ŁukaszKRodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez)
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
serek homogenizowany - 2 opakowania
jajka - 4 szt.
cukier waniliowy - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Do smażenia należy użyć delikatnego oleju roślinnego.
W misce należy umieścić wszystkie składniki i dobrze wymieszać. Możesz użyć do tego miksera, można uczynić to za pomocą innego narzędzia. Dobrze jest odstawić ciasto na kilka minut.
Na nagrzaną dobrze patelnię należy wlać olej. Małe porcje ciasta należy nakładać małą chochelką. Należy wylewać tyle, by powstał placek o średnicy około 12 cm. Gdy placek nabierze odpowiednich złoto-brązowych kolorów należy przewrócić go na drugą stronę. Tu przydatna będzie kopystka lub łopatka. Warto zdejmować placki na papierowy ręcznik. Po ostygnięciu gotowe są do przystrojenia ich cukrem pudrem i wanilią już na talerzu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.