Granola
ekolubekRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): amerykańska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, strączkowe, sezam, owies
Składniki:
2. słonecznik łuskany - 150 g
3. pestki dyni - 150 g
4. sezam czarny - 100 g
6. płatki migdałów - 100 g
7. żurawina suszona - 200 g
8. syrop z agawy - 125 ml
Dodatkowe informacje:
Granola znika u nas w tydzień, kolejna już troche dłużej, a dopiero 3 z kolei może trochę postać:)Produkty użyte w przepisie pochodzą głównie z BIO Planet i można je kupić w naszym sklepie ekolubek.pl
ekolubek.pl/
Sposób przygotowania:
W trakcie pieczenia kontrolujemy, czy płatki nie ciemnieją z wierzchu, podczas tych 20 min przemieszać drewnianą łyżką, racz czy dwa.
Po 10 min wyjmujemy mieszamy i czekamy aż ostygnie. Ostudzoną granole przekładamy do szczelnego pojemnika.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.