• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyFAMILYProfil
Przeglądasz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione

FAMILY FAMILY

194

Ilość przepisów dodanych przez użytkownika

3001

Ilość polubionych przepisów

4449

Ilość komentarzy

Suma zgromadzonych punktów: 47916
Punkty wymienione na nagrody: 46400
Pozycja w rankingu: 16

Otrzymano:

Ostatnio dodane przepisy:

  • A'la muszle św. Jakuba

  • Surówka brokuł z jabłkiem

  • Ptaki Świętego Antoniego

  • Azjatyckie placki z cukinii

  • Farbowane jajka hibiskusem

  • Bułki z sercem

  • Sałatka tajska z papryką i piersią z kaczki

  • Kalafiorowe curry

  • Curry z brokułem i kurczakiem

  • Polędwica z marchwiowo - brukselkowym spaghetti

  • Warzywa pieczone w ziołach tajskich

  • Błyskawiczna zupa z kalarepy

  • Ciasto piaskowe orzechowo - makowe

  • Focaccia

  • A'la mule śliwkowe

  • Ciastka z suszonymi jabłkami

  • Placek z suszonymi jabłkami

  • Krem z daktyli

  • Azjatyckie bułeczki BAO

  • Pierogi wege

  • Domowe pierogi z serem i skórką pomarańczową

  • Lemoniada - uodporniająca na infekcjie

  • Świąteczna sałatka jarzynowa

  • Dynia pieczona na słodko

  • Kakaowe pierogi z dynią i twarogiem

  • Niedzielne wzbogacone ziemniaki do obiadu

  • Ciasteczka z orzechami

  • Surówka sezonowa

  • Drożdżowe bułki z warkoczami

  • Palenie kawy

  • Chrupiące placki z cukinii i ziemniaków

  • Egipska sałatka z pomidorów

  • Placki z jabłkami

  • Ciasteczka Zielona figa

  • Wegański krem chrzanowy z chipsami buraczanymi

  • Zupa tajska

  • Fasolka w pomidorach z kaszą gryczaną

  • Kremowa zupa ze świeżego ogórka

  • Gruszki z ziołowym serem

  • Rabarbarowiec z migdałami

  • Ciasteczka orzechowe z nutellą

  • Biała pasta z selera i pieczarek

  • Pasztet bez pieczenia

  • Rolada z kiwi

  • Makaron z kokosem i migdałami

  • Bulion warzywny

  • Kluski twarogowo - bananowe

  • Kurczak po meksykańsku

  • Fiołkowy cukier

  • Kładzionki z serka waniliowego

  • Sernik królewski

  • Chleb z liśćmi chrzanowymi

  • Ostre ciasteczka zięcia

  • Małpi chlebek z bananami

  • Kopytka pietruszkowe z czosnkiem

  • Trufle z płatkami drożdżowymi

  • Kulka mocy Truskaweczka

  • Szarlotka japońska dekorowana

  • Słodki warzywniak

  • Mus czekoladowy z batata i awokado

  • Placuszki zdrowia

  • Wielkanocne pisanki ( ciastka ) 

  • Kotlety Tandoori Masala z selera i ziemniaków

  • A'la schabowy z selera

  • Kulki daktylowo-bakaliowe

  • Sezamowe ciastka z Tandoori Masala

  • Kąski drobiowe z czarnym sezamie

  • Malinowe ciastka

  • Chleb z ziarnami

  • Surówka z ogórka

  • Miękkie Kulki Tiramisu

  • Pieczone kulki

  • Surówka z czerwonej kapusty

  • Ciasto z cukinii i pestek słonecznika

  • Kwiatowe ciasteczka

  • Suszone pomidory (domowe)

  • Sernik limonko-kokosowy

  • Dorsz w zielonej kołderce

  • Domowa pasta maggi

  • Sól ziołowa

  • Ogórki w miodzie

  • Wytrawne ciasto-chleb z czerwoną kapustą

  • Ciasto bananowe

  • Lody orzechowo-bananowe

  • Muffinki kokosowe z zielonym groszkiem

  • Pasztet z ciecierzycy i batata

  • Wegański mazurek orzechowo-daktylowy

  • Ciasteczka sezamowe bez jajka

  • Miodowo-owsiane muffinki

  • Zawijańce z makiem i marchewką

  • Szybka konfitura z żurawiny

  • Kotlety ze śledzia

  • Jabłko zapiekane z kozim serem

  • Batony truflowe z płatków owsianych

  • Porowa zapiekanka z pestkami dyni

  • Waniliowe kluski z kaszy manny

  • Pączki z burakiem ( bez cukru ) 

  • Placki kokosowo-makowe

  • Makówki

  • szarlotka z dynią

  • Jesienne ciastka dyniowo-cynamonowe

  • Zupa krem z rukoli z fioletową marchewką

  • Dyniowa zupa mleczna z czosnkiem

  • Babeczki kokosowe z rukolą

  • Bulion drobiowy z dyniowymi kluseczkami

  • Fasolka szparagowa inaczej

  • Ciasto drożdżowe z dynią łyżką mieszane

  • Botwinka z batatem na mleku kokosowym

  • Zielone ciasteczka z rukolą

  • Botwinka na mleku kokosowym

  • Sałatka obiadowa

  • Dip z czerwonej kapusty z warzywami

  • Sałatka Miszmasz

  • Krem z buraka z kaszą manną

  • Sernik z ricotty

  • Cynamonowo-paprykowa pierś z sosem miętowo-pietruszkowym

  • A'la tatar z buraków

  • Chleb lniany z oliwkami i papryką

  • Kuleczki z bakaliami i owocami

  • Moje Sushi-Maki

  • Daktylowe kulki

  • Zielony bezglutenowy koktajl

  • Zupa krem marchewkowa z Chianti

  • Mus bananowo-jabłkowy na jogurcie

  • Kutia

  • Trufle orzechowe

  • Koktajl ogórkowo-miętowy

  • Grillowany ser sorento z winogronami w syropie klonowym

  • Szybka Tarta sernikowa z sosem porzeczkowym

  • Zupa ze świeżych ogórków

  • Jesienny mus o smaku szarlotki z imbirem

  • Puree ziemniaczane

  • Mrożony Fondant z awokado

  • Wilgotne ciasto szpinakowo-kokosowe

  • Ciasto aroniowe z karobem

  • Ciasteczka 3D

  • Racuchy ? 

  • Zielone pierogi z fasolką adzuki

  • Ciasteczka z aronią

  • Jarski przysmak

  • Pasta i sałatka z makreli

  • Mus z awokado i gruszki

  • Ziemniaczano-porowa zupa-krem

  • Expresowe powidła śliwkowe z kakao na śniadanie

  • GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKAz chipsami z buraka i marchewki

  • Pasztet drobiowy z jagodami goji

  • Koktajl ogórkowy z wasabi

  • Ekspresowe lody bananowe

  • Sernik bananowy

  • Chałwa wytrawna

  • Trufla marcepanowa

  • Pieczone ziemniaki z liściem laurowym

  • Koktajl selerowy z kiwi

  • KOKTAJL BANANOWY Z SYROPEM KLONOWYM

  • Napój z soku pomidorowego z wasabi

  • Babeczki z nasionami chia

  • Deser kokosowo-karmelowy polany syropem klonowym

  • Buraczki w syropie klonowym z mini mozzarellą

  • Mleko kokosowo-karmelowe

  • Pikantna zupa krem z sałaty

  • Muffiny i ciasto słonecznikowe z oliwkami

  • Naleśniki z twarogiem i imbirem i żurawiną

  • Pieczona ciecierzyca po indyjsku

  • Ciasteczka

  • Zielone kopytka z duszoną papryką

  • Sezamomaczek

  • Miętowa lemoniada

  • Marchewkowa zupa-krem z kokosem i migdałem ( uboga)

  • Czerwone buraczki duszone w cydrze z orzechami

  • Halibut na jaglance z miodowo-balsamicznymi buraczkami

  • Sałatka buraczano-śledziowa na jaglance

  • Moja kasza jaglana z kokosem

  • Pierogi z truskawkami

  • Torcik

  • Kulebiak mięsno-warzywny z jagodami goji

  • Koktajl ogórkowy z imbirem i lemoniadą

  • Drobiowe roladki z bazylią i suszonymi pomidorami ( na parze)

  • Ciasto imbirowe

  • Szarlotka

  • Sałatka z gruszką, szynką, cukinią i jagodami goji

  • Moje bazyliowe pesto

  • Roladki z cukinią, bazylią i marchewką

  • Arroz con leche

  • Pierś z kurczaka z sokiem z pomarańczy w mleczku kokosowym

  • Twarożek z bazylią, rzodkiewką i kiełkami rzodkiewki

  • Koktajl pietruszkowo-jabłkowy

  • Bananowe kluski z cynamonem

  • Wieniec z cynamonem

  • Syrop buraczany

  • Wino - nalewka czosnkowa

  • Wytrawny mus z młodych buraczków

  • Filet z makreli na słodkich duszonych buraczkach

  • Jabłka na jęczmiennym biszkopcie

  • Makaron z cukinii z domowym pesto

Więcej przepisów

Przepisy użytkownika FAMILY
lubi 83 użytkowników.


Przepisy polubione przez FAMILY

  • Egzotyczna słodycz

  • Orientalna kaszka orkiszowa pełnoziarnista

  • Komosa ryżowa z malinami i z migdałami

  • Paluszki ze skorzonery

  • Witaminowa wiosenna sałatka

  • Japoński biszkopt Kasutera

  • Koktajl z rokitnikiem i baobabem

  • Lasagne orkiszowe z grzybami z aksamitnym sosem velouté

  • Brzozowy koktajl ze szpinakiem i kiwi

  • Schab w galarecie

  • Ćwikła

  • Syrop sosnowy

  • Sok z pigwy

  • Ciasteczka imbirowe

  • Ciasto drożdżowe na śmietanie

  • Czarny ryż z owocami

  • Tort pieniek drewna

  • Chałka z 6 splotów

  • Deser

  • Chleb

  • Batony energetyczne

  • Kasztanowa sałatka warzywna

  • Wielkanocna babka z czekoladą

  • Klopsiki z płotek w occie

  • Surówka Colesław

  • Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

  • Dalgona coffee o smaku truskawkowym

  • Babka orzechowa

  • Nadziewane zrazy schabowe

  • Świąteczna babka o trzech smakach

  • Kotlety z głogu i soczewicy bezglutenowe

  • Ptaki Świętego Antoniego

  • Flaki wołowe z koncentratem pomidorowym

  • Krem kasztanowo czekoladowy

  • Kasztanowy warzywny sos

  • Sałatka z czarnym czosnkiem i oxymelem

  • Awokado pieczone z jajkiem

  • Daktylowe pierniczki gryczane bez cukru

  • Surówka marchewkowa z prażonym słonecznikiem

  • Marchewka na sposób blisko wschodni

  • Ciasteczka maślane z makiem

  • Najprostsze lody

  • Koktajl na nerwy

  • Beza z mascarpone i sosem malinowym

  • Ciasteczka walentynkowe - Koperty pełne miłości

  • Racuchy twarogowe z malinami

  • Syrop z kwiatostanów leszczyny

  • Bułeczki szafranowo - cukrowe

  • Bezglutenowe ciasto niebo

  • Mazurek wielkanocny z białą czekoladą

  • Czekoladowy krem jaglany

  • Roladki z kurczaka z leśnymi grzybami

  • Szpinakowy omlet z pomidorem

  • Zupa z dyni z groszkiem ptysiowym

  • Jajka nadziewane pastą z żółtek

  • Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

  • Ciasteczka walentynkowe z sercem

  • Wiosenne ciasteczka

  • Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

  • Malinowe sadzonki

  • Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

  • Krem z kalafiora z mango makaronem

  • Pierogi z borówkami bezglutenowe

  • Tagine z dynią

  • Odrywany bułgarski chlebek

  • Aromatyczny kompot z mirabelek

  • Zapiekanka z kaszy jaglanej, cukinii i fety

  • Kaczka z jabłkowymi racuchami z buraczkami w syropie sosnowym i ostrymi jabłkami

  • Kolorowe kanapki z łososiem i kremowym serkiem

  • Ciastka owsiano sezamowe

  • Karkówka wolno pieczona

  • Kasza jaglana z warzywami, miętą, kminem i kiszoną cytryną

  • Sałata z boczkiem i mango

  • Kakaowy chlebek bananowy z kremem daktylowym

  • Jaglany pasztet z warzywami i soczewicą

  • Ostra zupa z dyni z goframi dyniowymi

  • Zupa z kiszonej dyni z imbirem i czosnkiem

  • Maślany łosoś

  • Ryba i grzyby w ratatouille

  • Grillowana cukinia z fetą i z oliwką nadziewaną anchois

  • Bliny gryczane z creme fraiche i z łososiem

  • Pierogi z ciecierzycy i kapusty

  • Choinki z kromek chleba z pesto z pietruszki z fetą i oliwką

  • Krem z buraków na zakwasie z buraków

  • Krem z awokado z natką pietruszki

  • Tartinki w wegańską „ricottą” z marynowanym grzybkiem

  • Tartinki z salsą z pieczonej papryki z sardynką

  • Popcorn z gorzką czekoladą

  • Wegetariańskie kotlety z ciecierzycy i dyni

  • Placuszki inspirowane kuchnią indyjską

  • Lemoniada na gorąco z rokitnikiem i z olejkiem grejpfruta

  • Makaron proteinowy

  • Cebularz a'la pizza

  • Śmietankowa zupa jarzynowa z kaszą

  • Hot dogi z brzoskwinią

  • Mięso z kurczaka w przyprawie do grilla

  • Drożdżówki z rabarbarem i brzoskwiniami

  • Pierożki z serem i czekoladą

  • Ciasto drożdżowe z serem

  • Waniliowy sernik z ananasem

Więcej przepisów

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 211102 Renixx Renixx
  • 193762 gosia56 gosia56
  • 185836 Nikita Nikita
  • 166978 paulina2157 paulina2157
  • 164746 Stokrotka Stokrotka
  • 117267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 114204 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72980 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 72008 dorotaDS dorotaDS
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).