Kule mocy z buraka
Marzenna PrzeorskaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, sezam, kakao
Składniki:
kakao - 2 łyżeczki
sezam - 50 g
słonecznik - 80 g
śliwki suszone - 60 g
gałka muszkatałowa - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
Dodatkowe informacje:
Są zdrowe i pożywne.Sposób przygotowania:
Gdy przestygnie zdejmuję skórkę i blenderem miksuję na gładka masę.
Śliwki suszone również rozgniatam za pomocą blendera.
Pestki dyni i słonecznika mielę na sucho.
Wszystko wymieszam w misce dosypując kakao.
Doprawiam sola i pieprzem do smaku.
Z masy buraczanej formuję kuli i obtaczam w sezamie.
Wstawiam je do lodówki aby schłodzić na 2 godz.
Gotowe kuli podaje w papilotkach.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.