![PALUCHY WIEDŹMY](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-10/8929-photo-main.jpg)
PALUCHY WIEDŹMY
![](/cache/a32x32/files/users/936-avatar-1286456384.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): amerykańska, międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 225 g
cukier puder - 3/4 szklanki
jajko - 1 szt.
olejek waniliowy kilka kropel
sól - 1 łyżeczka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
migdały - 1 garść
Sposób przygotowania:
Migdały zalewamy wrzątkiem i po około 10 minutach obieramy je ze skórki i rozdzielamy na połówki.
Z ciasta formujemy paluchy, muszą być one cienkie, ponieważ w piekarniku sporo urosną. Na koniec palucha wciskamy migdali pazur. Brr..
Paluchy przed pieczeniem wkładamy do lodówki, a najlepiej zamrażarki, aby podczas pieczenia jak najlepiej zachowały swoją formę.
Pieczemy w 200 st. C około 10 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.