Pomidorowy piernik z dżemem wiśniowym
Rodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 230 g
przyprawa do piernika - 4 łyżeczki
proszek do pieczenia - 5 g
kakao niesłodzone - 1 łyżka
soda oczyszczona - 2,5 g
drobna sól morska - 1 łyżeczka
jajka duże - 3 szt.
pomidory z puszki obrane krojone / mogą być też świeże - 220 g
olej roślinny - 125 ml
dżem wiśniowy 100 % owoców - 220 g
polewa:
śmietana gęsta - 125 ml
czekolada gorzka 70 % - 130 g
tarta skórka z pomarańczy - 2 g




Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.