![Sos z patisonów z pomidorami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2024-06/17960-photo-main.jpg)
Sos z patisonów z pomidorami
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
patisony - 1,7 kg
koncentrat pomidorowy - 190 g
cukier - 1 szklanka
ocet - 1 szklanka
sól - 2 łyżki
pieprz - 1 łyżeczka
ostra papryka w proszku - 1 łyżeczka
bazylia - 1 łyżka
oregano - 1 łyżka
czosnek - 5 ząbków
cebula - 700 g
Dodatkowe informacje:
Taki sos to doskonały dodatek do wszystkich mięs, kanapek pizzy itd.Możemy jeść całą zimę. Smacznego.
Sposób przygotowania:
Pomidory umyć wyciąć twarde końcówki, pokroić. Gotować ok. 30 minut aż się rozgotują. Dodać drobno pokrojoną cebule.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.