Chłodnik ogórkowy z dodatkiem kminu rzymskiego
knowakRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
koperek - 1 pęk
czosnek - 3 ząbki
kmin rzymski - 1 łyżeczka
sok z cytryny - 0,5 szt.
skórka starta z cytryny - 1 łyżka
maślanka - 1 kg
jajko ugotowane na pół - twardo - 4 szt.
sól i pieprz - do smaku
oliwa z oliwek wg uznania łyżka
Dodatkowe informacje:
Chłodnik schłodzić przez ok. 2h. Podawać z jajkiem o płynnym żółtku oraz z dodatkiem oliwy. Dodatkowo można posypać koperkiem i szczypiorkiem.Inspiracja na gorące letnie popołudnia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.