Tarta z kremem mascarpone i truskawkami
w.pisarekRodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 125 g
jajko - 1 szt.
cukier puder - 1 łyżeczka
sól drobnoziarnista - 1/2 łyżki
woda - 40 ml
serek mascarpone - 250 g
śmietanka 30 % - 100 g
cukier puder - 3 łyżki
cukier wanilinowy - 1 łyżeczka
gorzka czekolada - 2 szt.
Sposób przygotowania:
Usypać górkę z mąki, zrobić w nim wgłębienie.
Mascarpone razem ze śmietanką, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym umieścić w misie miksera i ubijać przez ok. 2 - 3 minuty aż krem zwiększy swoją objętość i będzie bardziej puszysty.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.