Zupa krem z pora z kukurydzianymi nitkami
FabijańscyRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
Por - 2 szt.
Cebula - 1-2 szt.
Łosoś wędzony plastry - 150 g
Ziemniaki - 5 szt.
bulion warzywny - 2 litra
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
masło klarowane - ile lubisz do smażenia
śmietana lub jogurt naturalny - 150 g
Sposób przygotowania:
W międzyczasie gotujemy też makaron - według przepisu na opakowaniu.
Gdy ziemniaki będą miękkie, doprawiamy zupę do smaku, dodajemy śmietanę lub jogurt i blendujemy na gładki krem. Nalewamy do miseczek, dokładając makaron i porcje wędzonego łososia
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.