Makaron po góralsku z indykiem, żurawiną i oscypkiem
FabijańscyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
filet z piersi kurczaka - 100 g
oscypek - 100 g
rukola - 2 garści
masło klarowane - 1 łyżka
żurawina do mięs - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Indyka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i podsmażać na maśle, najlepiej na patelni do grillowania. Zdjąć mięso, na patelni ułożyć pokrojone oscypki na krótko, trzeba pilnować aby się nie rozpuściły.
Makaron ułożyć, dodać podsmażone mięso, na mięso układać łyżeczką żurawinę, podsmażone oscypki oraz liście rukoli.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.