![gryczANKA](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-02/7141-photo-main.jpg)
gryczANKA
![](/cache/a32x32/files/users/839-avatar-1306503223.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: miody, nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
soda - 1 łyżeczka
cukier brązowy - 1/2 szklanki
jogurt naturalny - 300 ml
olej - 200 ml
miód - 5 łyżek
Dodatkowe informacje:
Pamiętajcie aby foremkę posmarować tłuszczem i obsypać np. amarantusem ekspandowanym.Ciasto można wzbogacić ulubionymi bakaliami.
Sposób przygotowania:
Piecz w temperaturze 175 stopni przez 45 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.