![Krupnik jaglany](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-02/7096-photo-main.jpg)
Krupnik jaglany
![](/cache/a32x32/files/users/839-avatar-1306503223.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, drożdże
Składniki:
kostka rosołowa - 1 szt.
marchewki - 4 szt.
szklanki suszonej włoszczyzny - 1/2 szklanki
por - 1 szt.
cebula - 2 szt.
kaszy jaglanej - 2/3 szklanki
liść laurowy - 3 szt.
ziele angielskie - 4 szt.
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Gdy bulion będzie gotowy dodaj warzywa, cebulkę oraz suszoną włoszczyznę. Gotuj do miękkości warzyw. Na koniec posmakuj - dopraw tak jak lubisz. Ja dodałam vegetę własnej roboty.
Podawaj z dużą ilością pietruszki lub szczypioru.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.