Mini calzone
kropkakRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: Konkurs - Włoski smak w twoim domu
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, drożdże, nabiał krowi
Składniki:
drożdże - 30 g
letnia woda - 600 ml
sól - 1,5 łyżeczki
cukier - 1 łyżeczka
pieczarki - 200 g
pulpa pomidorowa - 250 ml
cebula - 1 szt.
mozzarella - 125 g
szynka włoska gotowana - 250 g
pieprz, sól, oregano, bazylia - do smaku
oliwa z oliwek - do smaku
Dodatkowe informacje:
Nadzienie może być oczywiście dowolne. Do samego ciasta można dodać włoskie zioła.Sposób przygotowania:
Pokroić w plastry mozzarellę, szynkę na mniejsze kawałki. Przygotować sos. Pół pulpy wlać do miski. Dodać pieprz, sól, oregano, bazylię, oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać wszystko dokładnie.
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.