Domowy makaron orkiszowy
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszKuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, orkisz
Składniki:
jajko - 1 szt.
sól himalajska - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Miej pod ręką mąkę orkiszową do podsypywania i2 łyżeczki soli himalajskiej do gotowania makaronu
Sposób przygotowania:
Wysuszony placek oprószyć mąką, zwinąć w rulon. Kroić nożem paski makaronu (szerokość zależny od Was i od dania z którym go zjecie). Rozrzucić na stolnicy i pozostawić do przeschnięcia. Zagotować wodę w dużym garnku, dodać sól do wrzącej wody. Wrzucić makaron, zamieszać i gotować 2-3 minuty po wypłynięciu. Ugotowany odcedzić na durszlaku, a następnie zahartować zimną wodą. Odsączyć na durszlaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.