![Placuszki owsiankowo - marchewkowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-02/749-photo-main.jpg)
Placuszki owsiankowo - marchewkowe
![](/cache/a32x32/files/users/133-avatar-2122005498.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, pszenica, owies, nabiał krowi
Składniki:
Mleko - 1 szklanka
Woda źródlana - 2 szklanki
Cukier trzcinowy drobny - 3 łyżki
Mąka pszenna - opcjonalnie - 1/2 szklanki
Dobre, jadalne jajka ;) - 2 szt.
Olej ryżowy - 6 łyżek
Serek naturalny, cukier, miód itp. do posmarowania
Dodatkowe informacje:
Czas przygotowania nie obejmuje czasu pęcznienia płatków. Często mieszankę przygotowuję wieczorem, wkładam do lodówki i rano dopiero zabieram się za smażenie :)Można przygotować na samej wodzie - też smaczne.
Sposób przygotowania:
Konsystencja powinna przypominać bardzo gęstą śmietanę, czasem trzeba dolać więcej wody, czasem dosypać płatków.
Na patelni rozgrzałam olej i łyżką formowałam placuszki. Smażyłam na tzw. małym ogniu z dwóch stron.
Placuszki podałam posmarowane serkiem naturalnym :)
Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.