Placuszki owsiankowo - marchewkowe
Olika3Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, pszenica, owies, nabiał krowi
Składniki:
Mleko - 1 szklanka
Woda źródlana - 2 szklanki
Cukier trzcinowy drobny - 3 łyżki
Mąka pszenna - opcjonalnie - 1/2 szklanki
Dobre, jadalne jajka ;) - 2 szt.
Olej ryżowy - 6 łyżek
Serek naturalny, cukier, miód itp. do posmarowania
Dodatkowe informacje:
Czas przygotowania nie obejmuje czasu pęcznienia płatków. Często mieszankę przygotowuję wieczorem, wkładam do lodówki i rano dopiero zabieram się za smażenie :)Można przygotować na samej wodzie - też smaczne.
Sposób przygotowania:
Konsystencja powinna przypominać bardzo gęstą śmietanę, czasem trzeba dolać więcej wody, czasem dosypać płatków.
Na patelni rozgrzałam olej i łyżką formowałam placuszki. Smażyłam na tzw. małym ogniu z dwóch stron.
Placuszki podałam posmarowane serkiem naturalnym :)
Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.