![Makaron mięsny](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-02/720-photo-main.jpg)
Makaron mięsny
![](/cache/a32x32/files/users/133-avatar-2122005498.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: gluten, mięso, orkisz
Składniki:
marchewki średnie - 3 szt.
pietruszka - korzeń, duża - 1 szt.
seler średni - 1 szt.
przyprawy - liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, sól himalajska do smaku
sucha kromka ciemnego pieczywa - 1 szt.
makaron z mąki z ciemnego przemiału - 300 g
Sposób przygotowania:
Można to wszystko zagęścić mąką lub śmietaną, ale ja zagęszczam w ten sposób, że kruszę kromkę suchego razowego chleba i dodaję to do potrawy. Tak też zrobiłam w tym przypadku. Dobrze wymieszałam i gotowałam to wszystko na tzw. małym ogniu jeszcze przez ok. 10-15 minut.
Osobno ugotowałam makaron.
Fajne, proste, aromatyczne :) Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.