![Naleśniki z buraczkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-02/990-photo-main.jpg)
Naleśniki z buraczkami
![](/cache/a32x32/files/users/133-avatar-2122005498.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Woda źródlana - 2 + 1/2 szklanki
Olej ryżowy - 5-6 łyżek
Sól himalajska szczypta
Jajka - 2 szt.
Buraki średniej wielkości - ugotowane - 4 szt.
Sok z jednej cytryny
Cukier trzcinowy - 2 łyżeczki
Twaróg tłusty lub półtłusty - 50 g
Dodatkowe informacje:
Czas podany bez czasu na smażenie naleśników.W wersji "na bogato" do farszu dodaję pokrojone drobno banany. Wtedy smak farszu jest delikatniejszy.
Sposób przygotowania:
Ciasto musi ok. 15 minut sobie "poleżeć".
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.