Racuchy truskawkowe
Eylul29Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Konkurs Alce Nero – marzec 2021
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
kefir - 1 szklanka
mus truskawkowy - 1 słoik
jajka - 2 szt.
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
cukier puder - 1 do smaku
cukier - 2 łyżki
czekolada Alce Nero - 50 g
Sposób przygotowania:
W drugiej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ze szczyptą soli.Zawartość drugiej miseczki łączymy z pierwszą dokładnie miksując aby powstała jednolita masa. Na rozgrzaną patelnię polaną niewielką ilością oleju nakładamy po łyżce ciasta.Racuchy smażymy do zarumienienia przewracając na obie strony.Dekorujemy cukrem pudrem lub gorącą czekoladą.Życzę smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.