![Ryba po tajsku z mlekiem kokosowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-04/4753-photo-main.jpg)
Ryba po tajsku z mlekiem kokosowym
![](/cache/a32x32/files/users/Amaizin.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): tajska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: orzechy wszystkie, orzeszki ziemne, ryba i owoce morza
Składniki:
czerwone papryczki chili - 2 szt.
czosnek - 2 ząbki
liście limonki Kaffir - 2 szt.
plasterek korzenia galgantu - 1
świeże gałązki trawy cytrynowej (pocięte) - 2 szt.
woda - 250 ml
tajski sos rybny - 2 łyżki
prażone orzeszki ziemne (posiekane) - 2 łyżki
świeże liście bazylii lub kolendry kilka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.