Wietnamskie naleśniki warzywne
AmaizinRodzaj posiłku: danie główne, śniadanie
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: jajka, grzyby, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
świeże grzyby shiitake, (tylko trzonki w plasterkach) - 20 szt.
opłukanych kiełków fasoli - 100 g
olej do smażenia trochę
sos (dip):
zmiażdżony ząbek czosnku - 1 szt.
czerwone chili (drobno posiekanego) - 1/2 szt.
cukier - 1 łyżeczka
sok z limonki - 1 łyżka
sos rybny - 2 łyżki
naleśniki:
kurkuma w proszku - 1 łyżeczka
cukier - 1 łyżeczka
cebula dymka, zielona i biała, krojone na ukos - 8 szt.
mleko kokosowe 17 % - 50 ml
jajka roztrzepane - 2 szt.
sos rybny - 1 łyżka
dekoracja:
sałata kilka listków
gałązki mięty - 2 szt.
Sposób przygotowania:
czynności, aż wszystkie naleśniki będą gotowe.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.