![Wilgotny chlebek bananowy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-08/10188-photo-main.jpg)
Wilgotny chlebek bananowy
![](/cache/a32x32/files/users/1078-avatar-1673538846.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): amerykańska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: miody, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
dojrzałe banany - 3 szt.
jajka - 3 szt.
olej rzepakowy - 50 ml
miód - 3 łyżki
napój jaglany Natumi - 100 ml
mąka gryczana - 150 g
soda oczyszczona - 2 łyżeczki
cynamon - 1/2 łyżeczki
orzechy włoskie - 50 g
Sposób przygotowania:
Banany rozgniatamy widelcem i mieszamy z jajkami, napojem jaglanym, miodem, olejem rzepakowym.
W drugiej misce mieszamy mąkę migdałową, gryczaną, sodą i cynamonem. Łączymy zawartość obydwu misek, dodajemy posiekane orzechy włoskie i dokładnie mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.