Zawijaniec łososiowo szpinakowy
25san08Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, włoska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, ryba i owoce morza
Składniki:
szpinak świeży-opcjonalnie mrożony - 400 g
ser feta - 100 g
pomidorki koktajlowe - 300 g
czosnek - 4 ząbki
sok z cytryny - 1 do smaku
sól, pieprz - 1 do smaku
rozmaryn-ewentualnie zioła prowansalskie - 1 do smaku
ciasto francuskie- najlepiej te które w swoim składzie ma masło - 1 szt.
oliwa - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Ekspresowa sycąca kolacja lub obiad. Idealne danie dla 2:)Sposób przygotowania:
W przypadku mrożonego postępujemy analogicznie, w zależności od jakości mrożonki dłużej trwa odparowywanie wody. Ważne żeby nie był zbyt wodnisty.
Kruszymy fetę.
Rozdzielamy wędzonego łososia na mniejsze kawałki.
Pozostałe pomidorki rozkładamy na blaszce obok zawijasa, skrapiamy oliwą.
Pieczemy ok 20-25 min na złotobrązowy kolor.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.